Bezárás

Keresés

Bezárás

Nemcsak a magyarok, de a szomszédok is nagyon tudnak! - Budapest Central European Fashion Week

Vanyovszki Mária

Olyan markáns karaktere volt a Budapest Central European Fashion Weeken bemutató külföldi márkáknak, hogy a kifutóra lépő első modellnél azonnal felismertük, amikor nem magyar tervező darabjai vonultak fel.
 
 
 
 
A LAFORMELA Londonban élő cseh és szlovák tervezői az urbán stílust a szubkultúrák, a szabadidőruhák és a történelmi öltözékek elemeivel ötvözik. Minden darab otthon, Csehországban készül, mivel a tervezőpáros elkötelezett híve az etikus divatnak is.
 
   
 
 

A CHATTY tervezőpárosa a nőies és férfias jegyek újragondolásával készíti provokatív öltözékeit. A magas igényű szabászat eklektikus anyaghasználattal találkozik náluk, meglepő formai és látvány hatásokat generálva olyan alapdarabjainkból, mint a kockás pulóver, a mintás ing, a bőrnadrág vagy éppen a bőrszoknya.
 
   
 

A lengyel NEIGE streetwear ölözékei a minimalizmus és az egyedi dizájn jegyében készülnek. A férfiak és nők számára egyaránt alkotó márka most bemutatott kollekciója a kilencvenes éveket idéző jegyekkel hozza a casual eleganciát.
 
  
 
 

A másik bemutatkozó lengyel márka a NAH-NU már tavaly is nagy kedvencünk volt. Idén a tervezővel, Katarzyna Skorek-kel is sikerült beszélgetnünk, aki amúgy imádja Budapestet, és építész férjével gyakran élvezik a magyar főváros vendégszeretetét. Most bemutatott kollekciójának különlegessége, hogy a tavaly erős vörös hatáshoz képest a sort indító, piros öltözék után csak feketék és földszínek következtek.
 
 
Az ihlető ezúttal az ismert lengyel szobrász Magdalena Abakanowicz volt, akinek sajátos anyaghasználata és formai világa volt nagy hatással Katarzynára. A jól felismerhető, karakteres szabászati megoldásokkal a tervező úgy érte el az artisztikus, szoborszerű hatást, hogy közben jól hordható darabokat alkotott.
 
  
 
 
 
 
 
KÉPEINK: PETER JORDANOFF
 
TOVÁBBI KÉPEK:
 
LAFORMELA
 
 
CHATTY 
 
 
NEIGE
 
 
NAH-NU
 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek