Bezárás

Keresés

Bezárás

Stratégiai megállapodást kötött a magyar divatügynökség és az olasz divatkamara

Forrás: MTI

Stratégiai megállapodást kötött a Magyar Divat és Design Ügynökség és a Camera Nazionale della Moda Italiana - közölte a Magyar Divat és Design Ügynökség vasárnap, a divathét másnapján az MTI-vel.

Az együttműködés keretében a nemzetközi szinten is első számú divatkamara három éven keresztül stratégiai partnerként támogatja majd a magyar divat fejlődését.
 
A stratégia együttműködés első állomásaként mentorprogram indul, amelynek keretében a szakmai kritériumrendszer alapján kiválasztott tervezők az olasz kamara képviseletében Budapestre látogató mentorral megkezdik a munkát, felmérik a márkák erősségeit és fejlesztendő területeit. A mentorprogramba kiválasztott márkák: az Abodi, a Je Suis Belle, a Celeni, az Artista, a Zsigmond Dora , a Cukovy, a Tomcsanyi és az Elysian.
 
A közös munka közvetlenül a Budapest Central European Fashion Weeket követően kezdődik, divatipari szakértők bevonásával. A program decemberben Milánóban folytatódik, ahol a kiválasztott tervezők üzleti/B2B tárgyalásokon és workshopokon vehetnek részt - idézi a közlemény Stefania Vismarát, a Camera Nazionale della Moda Italiana ügyvezető igazgatóját.
 
Az együttműködés célja, hogy a szakmai támogatásnak köszönhetően ezek a márkák képessé váljanak a nemzetközi piacra lépésre - olvasható a közleményben.
 
_________
Nyitókép: MTI/ Balogh ZoltánHasonló hírek