Bezárás

Keresés

Bezárás

Számodra mit jelent a szabadság? - Romani 2020 tavasz-nyár

Vanyovszki Mária

Személyes élmények alapján pár éve írtam egy novellát két lányról, akik legjobb barátokként hatévesen szakadtak el egymástól, majd 15 év múlva találkoztak újra egy buszmegállóban. A történet arról szól, hogy bár ugyanabból a pici faluból, ugyanolyan jó képességekkel indultak, mennyire más életet járt be a magyar lány, aki saját szabad akaratából költözött el 13 évesen, hogy jobb iskolába járhasson, és mást a roma kislány, akit zaklatott sors rángatott egyik faluból a másikba...


A ROMANI legújabb, BLUE PRINT kollekciója számomra erről szól: a szabadságról, a kultúrák találkozásáról és egymás támogatásáról.


A divathéten bemutatott öltözéksorban a tervezők a magyar és a roma kultúra összekapcsolódására hívták fel a figyelmet. A bravúrosan összehangolt ruhalátványon keresztül mutatták be, hogy egymást erősítve milyen összhangban tud működni a két világ, és hogy ez a kettős identitás mennyire fontos a roma emberek számára.
 
 
A saját minták egyik hazai nagymestereként a Romani ezúttal a hagyományos magyar kékfestő anyagát választotta inspirációul. A tervezők eredeti kékfestő anyagokat kombináltak saját tervezésű mintákkal, amiket selyemre és pamutra nyomattak. Színvilágukban szépen érvényesül egymás mellett a kék, a sárga és a vörös megannyi árnyalata.
 
 
A tervezők a mintákkal és a színekkel is az identitás és a lélek szabadságát hangsúlyozzák.
 
 
Kiegészítőnek olyan bőr ékszereket készítettek, melyek a roma kultúrából átemelt motívumokat viszik tovább.
 

A BCEFW sminkes csapata ezen a bemutatón is kitett magáért: a szabadság motívumára reflektálva a kék madarat idéző hangsúlyos szemeket alkottak igazi tollakkal.
 
 
 
Egy hónap múlva utazom Londonba, a fashion weekre, ahova egyik alapöltözékemnek nem is tudok mást elképzelni, csak Romani Blue Print darabot.
 
Összes képünk a bemutatóról:
 
 
Képek: Peter Jordanoff



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek