Bezárás

Keresés

Bezárás

Tudod már, mit viselsz tavasszal? - A fekete csodája a NUBU kifutóján

Vanyovszki Mária

Mintha az ember egész életében azon dolgozna, hogy a természet szépségeit a maga képességei és lehetőségei szerint újraalkossa...
 
Miközben a környezetünk tele van olyan csodákkal, mint a madárdal, a naplemente, a mélytengeri lények, a korallok, a rovarvilág, vagy egy hópihe a mikroszkóp alatt, a művészetek a szép újraalkotásával és szétszedésével feszegetik belső érzékeinket, hogy másképp nézzünk nemcsak a világra, hanem önmagunkra is.

A divathéten bemutatott NUBU kollekciója ihlette a fenti a sorokat, miután az inspirációs háttér után kutatva nézegetni kezdtem Simon Zsolt József keramikus művész munkáit. "Egy magam által kifejlesztett technikával és sajátos formavilággal dolgozok. Tárgyaim a növényi és az állati lét határán egyensúlyozó, vázszerű képződmények, maradványok, táguló, vagy gomolygó formában." - vallja magáról a művész

Garami Judit, a NUBU tervezője a kezdetektől elkötelezett híve a kortárs képzőművészetnek. Munkáikban folyamatosan tetten érhető az alkotói területek közötti átjárás. A Fajó János művészete ihlette őszi kollekció után a jövő év tavaszi-nyári darabjaihoz Simon kerámia és porcelánalkotásainak különleges textúrái adták az ihletet a márka sajátos jegyeinek újraértelmezésére.
 
 
A fekete dominanciája miatt korábban néha egyhangúnak éreztem a márka kínálatát, de amit idén műveltek, az a feketének egy olyan színtű újraértelmezése volt, amivel sokak kedvencéből mindenki vágyott tárgyává válhat a kollekció legtöbb darabja.
 

A rétegzés hazai mesterének is tekinthető NUBU ezúttal úgy pakolta egymásra a legfinomabb kelméket, olyan variációit vonultatta fel a textúrák kombinálhatóságának, hogy annak minden ruhatárban van helye.
 
 
 
Bár ezen a show-n pont nem volt plus size modell, véleményem szerint ezek azok a vonalvezetések, amikkel minden testalkaton érdemes játszani.
 

A szabászati bravúrokkal kivitelezett ruhadarabok között nagy hangsúlyt kaptak az övek és a táskák.
 
 
A textúrák és szabászati bravúrok révén sokszínűvé tett fekete öltözékek között megjelent a porcelánszépségű fehér és a természet ihlette nude árnyalatai.
 
 
Az öltözéksor szinte minden darabját szívesen viselném, a férfi öltözékeket is beleértve.
Nektek melyik a kedvencetek?
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
________
Fotókredit: HFDA / The Sparkle Content 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek