Bezárás

Keresés

Bezárás

« Vissza

Amikor az utca hivatalosan is kifutóvá válik - Milan Fashion Week Street Style 1. rész

Vanyovszki Mária

A Fashion Street Magazine legutóbbi számában a divat előrejelzések témájában írtam arról, hogyan működnek a ciklusok és a trendek.

Az egyik kedvenc elméletem az "alulról felfelé" történő előrejelzés modell, amely az utcai stílus újdonságait, különlegességeit figyeli. Ez azt is jelenti, hogy mire egy nagy divatház előáll egy új trenddel, arra addigra már nemcsak megvolt az igény, de mikroszinten meg is jelenhetett az utcákon. A trend tömeges elterjedése később történik, amikor a fast fashion márkák lemásolják a nagy házakat, és ugyanazzal a dizájnnal elárasztják az üzleteiket.
 

Az évnek ebben az időszakában az összes nagy divatváros az újítók kifutójává válik. A divathét ugyanannyira zajlik utcákon, mint a divatházak kifutóin.
 

Ebben az évben @joon_filmlab volt a szemem Milánóban, az ő kamerája rögzítette azokat a látványos street style szetteket, amiket az elkövetkezőkben meg fogunk osztani veletek is...

Fogadjátok szeretettel az első részt, aminek a címe:

Street Mood

 
 
Ebbe a sorozatba olyan képeket válogattam Joon fotói közül, amik nem a szokásos steril outfit megörökítésről szólnak, hanem szinte már dokumentarista módon visszaadják a hétköznapi utcakép hangulatát, amibe belekeveredik a nagybetűs FASHION.
 
Hála Joon szabad megközelítéseinek, a fotóknak szinte már filmes hangulata van. Nem véletlen, a fiatal alkotó filmeket is forgat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
_______
Fotók:  Joon Filmlab



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló bejegyzések