Bezárás

Keresés

Bezárás

« Vissza

Az örök New Look - Fotózás Szentendrén

Vanyovszki Mária

Dior New Look ihlette fotózásunk modellje a fiatal színművész, Tóth Zsófia volt, helyszínnek pedig Szentendrét választottuk.
 
Vallom, hogy a New Look forma örök. Dior 1947-ben valami olyat alkotott, mely egyszerre volt forradalmi és inspirálódott régi korok nőies sziluettjeiből. 

A háború félelmetes volt, és a nők a ruházatukkal is reagáltak erre: válltöméssel hangsúlyozták a vállakat, férfias, egyenes vonalakkal erősítették a sziluettet. Az öltözékek azért is váltak praktikusabbá, hogy a nők a távolban harcoló férfiak szerepeiben hely tudjanak állni a gyárakban, a mezőgazdaságban, sőt, néha a hadrendben is. Kevés anyagból, ill. régi ruhák újraszabásával is készítettek maguknak öltözékeket.

1947-ben, két évvel a háború után Dior ösztönösen ráérzett a nőknek arra a vágyára és igényére, hogy az ínséges idők és a háborús évek merev, férfias, kemény vonalai után lágyságot, íveket és eleganciát szeretnének.

A tervező a kollekciót eredetileg „La Ligne Corolle“-nak nevezte, amivel egy fordított virágkehelyre utalt, gyönyörű szimbólumaként a nőiességnek.
 
A magam háborúja és szűkös esztendői után idén ezt a New Look tobzódást élem.
 
 
Zsófi első öltözékéhez saját ENIHORN szoknyámat használtam. A márka egyik korábbi kollekciójának mintadarabját Enitől az asalon.hu első születésnapi partyján kaptam ajándékba azzal, hogy miért őrizgesse a mintadarabot ő, legyen enyém, és viseljem boldogsággal. 
 
A műbőr felsőt régen vettem, (Mango). A szettet nagyon modernné és vagánnyá alakító, csodás ékszerek (fülbevaló, karperec és öv hámmal) DELACIER-től vannak. A bakancsot a fotózás napján vadásztam az összeállításhoz. Kalap mindhárom szetthez: Várhegyi Éva Kalapszalon.
 
 
 
A második szetthez korabeli ruhákat használtam: a blézer és a szoknya Medvegy Klára gyűjteményéból van. A kalapot Éva néni készítette, az öv hámmal Delacier, az arany szandál REKAVAGO.
 
 
 
 
Lassan védjegyemmé válik, hogy akarva-akaratlanul minden fotózásba teszek egy piros szettet. Itt sem ez volt az eredeti terv, hanem egy királykék összeállítás, de mivel belecsúsztunk a kékórába, inkább egy pirosat raktam hozzá össze. A saját felső és szoknya kombót Éva néni kalapjával és egykori menyasszonyi kesztyűmmel tettem Diorossá, Delacier egy másik csodás öv-hám darabjával pedig modernné.
 
 

Modell: Tóth Zsófia, színművész
Fotó: Nerpel Nikoletta
Smink, haj: Henriett Gercosz Makeup Artist
Styling: Vanyovszki Mária
 
_______
Ha szeretnél magadról hasonló kreatív képeket, vedd igénybe LÉGY MODELL EGY NAPRA! szolgáltatásunkat 
Személyre szabott szolgáltatásunk keretében foglalkozástól, kortól, nemtől, alkattól függetlenül bárkit egy csodás divatanyag modelljévé varázsolunk.
Ha még nem vagy biztos benne, csatlakozz zárt Facebook csoportunkhoz, ahol még több inspirációt és kulisszatitkot osztunk meg.

 
Címkék: new look



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló bejegyzések