Bezárás

Keresés

Bezárás

« Vissza

Láttasd a szépséget, és akkor a világ is visszatükrözi azt! - Élményinterjú alkalmi modellünkkel

Vanyovszki Mária

A külföldi tanulmányaiból hazatérő Madarász Júliát édesanyja lepte meg az élményfotózással. A magyar divat rajongóiként és az asalon.hu divatportál követőiként találtak rá a Couture Élményfotózás csapatára. Családjukban mindannyian nagyon jó érzékkel bánnak az öltözködés lehetőségeivel, szeretik a szépet, a jó fotókat és meg akarták élni, milyen az, amikor mindehhez egy profi stáb is csatlakozik.
 
Júliát Budapest belvárosában fotóztuk, és mint az alábbi interjúból kiderül, a főváros különleges helyeinek népszerűsítésében van is egy missziója.

Milyen kislány voltál? Hogyan alakult a stílusod?
Gyerekkoromban rengeteg időt töltöttem a barátnőimmel leginkább a szabadban valamint még a Barbie-zás volt az egyik kedvenc játékunk. Lehet ez is befolyásolja azt, hogy így felnőttként szeretek foglalkozni a külsőmmel és az öltözködéssel. Valójában sosem volt kihívó vagy nagyon extrém stílusom, anyukám mindig mondta: ami egyszerű az nagyszerű, és ennek alapján kombinálom a ruháimat is. Az egyetem egyébként még sokat formált a stílusomon. Kint két évig egyenruhát kellett hordanunk, utána az öltözködés maga volt az élmény.

Mit tanultál?
Svájcban jártam vendáglátói egyetemre. Idén márciusban diplomáztam és most keresem az utam.
 
Nagyon jól felépített Instagram profilod van. Mit jelent számodra ez a világ?
Köszönöm! Tavaly márciusban kezdtem el aktívabban foglalkozni vele. Az Instagram jelenleg számomra egy hobbi de nem zárom ki a platform lehetőségeit. Szeretek fotózni járni barátaimmal, valamint megosztani a jól sikerült képeket. Annak érdekében pedig, hogy másoknak is adjak valami kézzelfoghatót, kezdtem el megosztani a kedvenc helyeim Budapesten.

Mit szeretnél a saját tartalmaiddal kifejezni, elérni?
Számomra mindig is fontosabb volt a minőség a mennyiségnél. A vendéglátóhelyek megosztásával fel szeretném hívni a figyelmet arra, hogy mennyi jó hely van itthon, és igenis nézzünk körbe a városban, keressük meg azokat a helyeket, amik jó hangulattal és értékkel is szolgálnak. Amikor utazom is, mindig utánanézek mit ajánlanak a helyiek, mert számomra jobb élményt nyújtanak, mint a nagy turisztikai éttermek.
Az Instagramom egyébként angolul van, hogy a későbbiekben, amikor visszatér a turizmus a rendes kerékvágásba, külföldiek is tájékozódhassanak az ajánlásaimból.

Hol szeretnél tartani 5 év múlva?
Jelenleg még külföldre vágyok, hogy tapasztalatot szerezzek és más kultúrákat ismerjek meg. A későbbiekben szeretném ezt a tudást hazahozni és végleg hazaköltözni.
Ami az Instagramot illeti, remélem egyre többeket fog érdekelni és örömmel követik az utamat.
 
 

Hozzá vagy szokva a fotózáshoz. Miért szereted? Mit ad neked a fotózás élménye?
Igen, ahogy említettem egész sokat szoktam fotózni különböző barátaimmal, így már kevésbé hoz zavarba a kamera látványa. Mindig is volt bennem egy modellkedési vágy, sajnos viszont nem vagyok elég magas ehhez a világhoz, így csak hobbiként élem meg és fejezem ki önmagam vele.

Miben volt más velünk fotózni?
Profi fotóssal még sosem volt dolgom, nemhogy egy egész csapattal. Érdekes élmény volt, hogy 5-6 ember követi, nézi és támogatja is ezt a folyamatot.

Hogyan élted meg a ruhaválogatás előkészületeit?
Nem igazán ismertem ezeket a magyar márkákat, így nagyon jó volt új dolgokat felfedezni. Örültem, hogy a csapatból Mária segített megtalálni azt, ami leginkább a stílusomhoz illő, és még újat is mutatott.

Milyen érzésed volt a smink és a haj készítése alatt?
Az előkészületek jó hangulatban teltek, és az eredmény pont olyan lett, amit elképzeltem. Így szuper volt.

Milyen élmény volt az utcai fotózás?
Általában utcán szoktam fotózni így az nem volt nagyon újdonság, viszont rendkívül tetszett az öltöző sátor ötlete. Nem gondoltam volna, hogy valaha a Bazilika mellett öltözöm át az utcán.
 
 

Mit szeretsz jobban, ha instruálnak, hogyan pózolj, mozogj, vagy ha magadtól állhatsz be?
Általában magamtól pózolok, mert úgy szabadabbnak érzem magam, de mindig kikérem a véleményt, hogy ez most így jól mutat -e vagy sem. Az instruálás is fontos, mert a fotós jobban látja, mi néz ki jól a képeken.

Van olyan rész a modellkedésben, amit nem kedvelsz?
Az elmúlt élményeim alapján még nem találtam. Talán csak a türelmem fogy el a végére.

Milyen érzés viszontlátni magad a képeken?
Elsőre általában elégedetlen vagyok, emiatt kicsit idegesítem is a barátaimat, mikor ötszáz kép készítése még mindig nem volt elég, (mert nem tetszem magamnak). De általában a végére mindig van három-négy kép, ami nagyon jól sikerül, így örömmel tölt el, hogy nem veszett kárba az időnk.
Ez A Salon élményfotózás alatt persze más volt. Niki nagyon jól segített, hogyan álljak be, és szinte mindegyik kép remek lett.
 
 
Hogyan ajánlanád másoknak az élményfotózást?
Mindenkinek ajánlanám, mert remek élmény volt. Ahogy említettem mindig is érdekelt a modellkesés világa, így átélhettem egy napra, milyen egy igazi "modell-élmény" az előkészületektől a fotózásig.

Sokan nem szeretik ha fotózzák őket, mert nem szeretik viszont látni magukat képeken. Szerintem egy jó csapattal, mint A Salon érdemes kipróbálni (legalább egyszer), mert biztos, hogy kihozzák az emberből a legjobbat.
 
_______
Júliának köszönjük az interjút és hogy a fotózáshoz csapatunkat választotta. A képei annyira jól sikerültek, hogy hamarosan egy nemzetközi magazinban is megjelennek.
_____
Ha szeretnéd te is megélni, milyen  egy profi stábbal fotózni, írj nekünk a Couture Élményfotózásra!
Az élményfotózás tökéletes ajándéknak, ill. önbizalomnövelő egyéni, vagy barátnős programnak is.
Éljétek át az élményt, amikor egy profi stábbal modellként tündökölhettek! 
___
Fotók: Nerpel Nikoletta
Smink: Gercosz Henriett
Haj: Krucsó Tamás
Styling: Vanyovszki Mária
Öltözékek: Pakamé, Orovica és Várhegyi Éva Kalapszalon
 

 
Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló bejegyzések