Bezárás

Keresés

Bezárás

Az 5 leggyakoribb kifogás, amiért halogatjuk a fotózást

Nerpel Nikoletta

Van olyan fotód, amin egész tűrhetően, sőt akár csodásan festesz, míg egy másikon meg mintha Quasimodo nézne vissza rád?

Sokan majdnem annyira tartanak a fotózástól, mint a fogorvostól. A félelmek hátterében mindkét esetben korábbi rossz tapasztalatok állhatnak. Egy jó fotóssal azonban a gátlásokból hamar fel lehet oldódni, a hátrányok pedig megszűnnek, sőt előnyökként érvényesülhetnek.
 

Hogyan?


Sokéves tapasztalatomból összeszedtem a leggyakoribb kifogásokat, és ezeken végigvezetve segítek, hogyan küzdd le a félelmeidet.
 

1. Rólam nem lehet jó képet készíteni!

Ez a mondat minden fotózás előtt elhangzik. És mindig megcáfolom az állítást.
Egy profi fotós éveken keresztül tanulja és tapasztalja, hogyan hozza ki a modelljeiből a legjobbat. A különböző fénybeállítások, pózok, perspektívák is mind azt segítik, hogy jó képek készüljenek rólad, és a legszebb éned mutassuk meg.
 

2. Nem tudok pózolni.

Az instruálás, pózoltatás a fotós feladata. Mivel nem látod magadat fotózás közben és nem tudod, hogy a fotós éppen milyen gyújtótávolsággal (zoom) vagy plánnal (vágás) dolgozik, elengedhetetlen, hogy irányítsa a fotózást. Egy profi fotós mellett soha nem fogod feszengve keresni, hova és hogyan tedd a kezed, a lábad, merre nézz stb., hiszen mindent mondani fog. Teljesen rábízhatod magad!
 

3. Előbb megszabadulok néhány kilótól.

Oké. Ezt én is gyakran mondom magamnak. De tényleg! Ilyenek vagyunk... Pedig én aztán tudom, hogy a pózok mellett milyen egyéb trükköket tudok bevetni arra, hogy vékonyabbnak, fittebbnek tüntessem fel a modelljeimet. Kisebb toka, vékonyabb derék, hosszabb lábak… Mindez photoshop nélkül, kizárólag a jól megválasztott pózokkal is megvalósítható.
 

4. Nem tudok választani a sok fotós közül.

Teljesen érthető indok, tényleg nagyon sok fotós szolgáltató van már. Korábban írtam egy cikket, ami segíthet a választásban: Tippek a megfelelő fotós kiválasztásához. Vigyázz, részletes és őszinte.
 

5. Félek, hogy túlretusált képeket kapok.

Úgy gondolom, hogy a fotózáshoz az is hozzátartozik, hogy megfelelően utómunkázzuk a képeket. Egy profi fotós tudja, hol a határ. Teljesen máshogy retusálunk egy üzleti portrét, mint egy beauty portrét. Üzleti portrénál a természetes hatásra törekszünk, míg beautynál a tökéletességre, a hibátlan arcbőrre. Ha jól választasz szakembert, nem kell tartanod az irreális hatástól.
 
+ 1 Tipp
Ha mindig is szeretted volna, hogy designer ruhákban pózolhass, hogy körülötted forogjon a világ, hogy leállítsák miattad a forgalmat, velünk mindezt megvalósíthatod. Csatlakozz zárt Facebook csoportunkhoz és kövesd a fotózásainkat!

LÉGY MODELL EGY NAPRA! 
Élményfotózás az asalon.hu-val

 
Foglalkozástól, kortól, nemtől, alkattól függetlenül bárkit egy csodás divatanyag modelljévé varázsolunk.
 
_______
A szerző, Nerpel Nikoletta fotósként dolgozik, divatanyagai rendszeresen jelennek meg hazai és nemzetközi kiadványokban. 
Elérhetőségei: 
https://nerpelfoto.hu/
+36 30 603 2796

 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek