Bezárás

Keresés

Bezárás

Profizmus, alázat és harmónia – Nerpel Nikoletta, fotós

A jelenleg is aktív csapattagok közül Nikivel működünk együtt a leghosszabb ideje, azaz több mint két éve. Precizitását csak a maximalizmusa múlja felül, mindezt olyan szakmai alázattal társítva, amivel ritkán találkozik az ember. 
 
Az eseményfotózásoknál és a showroom látogatásoknál teljesen szabad kezet kap; minden egyes alkalommal felülmúlja az elvárásokat. Kreatív anyagainkban jól ismert maximalizmusával követi le az elkészített koncepciót, miközben a saját mondanivalóját és látásmódját is merészen felvállalja. Minden tudását a fotózott alany szépségének szolgálatába állítja; képeivel örömöt és boldogságot visz az emberek életébe. 
 
A kérdéseket Niki írásban kapta és válaszolta meg.

Meséld el, mikor és hogyan csatlakoztál az asalon.hu csapatához?
2016-ban volt egy jégkirálynő témájú fotózásom, ahol Vajda Alexandra divattervező volt a modell. A fotózás után Alexandra elindította saját márkáját és meghívott a divatbemutatójára fotózni, ott találkoztam először Vanyovszki Máriával. Készítettem róla néhány fotót egy Alexandra által tervezett sárga tüllszoknyában, aztán a fotók átküldése, illetve a kölcsönös szimpátia miatt névjegykártyát cseréltünk.

Az asalon.hu mellett mivel foglalkozol?
Fotózással foglalkozom, leginkább divat, portré, portfólió és esküvő témában. Ezen kívül kamera előtti mozgást oktatok olyan fiataloknak, akik érdeklődnek a modell vagy színész szakma iránt.

Miért lettél fotós?
Valószínűleg a sors keze van a dologban, kezdve azzal, hogy gyermekkoromban találtam egy analóg fényképezőgépet kirándulás közben. Akkor nagy jelentőséget nem tulajdonítottam neki, csak így utólag nyerte el értelmét a történet. Egyébként mindig szerettem fotózni, először csak azért, hogy emlékeket örökítsek meg saját magamnak, aztán azért, hogy örömet szerezzek másoknak.

És mit szeretsz a legjobban a fotózásban?
Változatos, pörgős, nem lehet megunni. Mindig más kihívásokkal néz szembe az ember, mindig van hová fejlődni. Mindig változik a fotózás témája és célja, nincs két egyforma projekt, még azonos stáb esetében sem.

Össze tudod számolni, hogy a két év alatt kb. hány eseményen vettél részt az asalon.hu-val?
Fejből nem tudom, mert elég sok eseményen voltunk együtt. Össze tudnám szedni az archívumból, az viszont sokáig tartana.
 
 
Melyik a kedvenced, vagy talán inkább kedvenceid az asalon.hu-s munkáid közül?
A legutóbbi outfit anyagunk, az „Ott vagyok, ahová jöttem” mindenképpen nagy kedvenc. Bemutatók közül nem biztos, hogy ki tudok emelni egyet, mert sok jó volt. A legfotózhatóbbak szerintem a Daalarna, Sentiments és Katti Zoób show-k voltak, mert ügyeltek a fénytechnikára és a dekorációra, viszont a kisebb szalonbemutatókat, sajtótájékoztatókat is szeretem, bár fotózni nehezebb, mégis bensőségesebb, barátságosabb a hangulat. A kedvencem talán az AGNESKOVACS sajtóreggeli volt, gyönyörű, tavaszi, színes tulipános dekorral.
 
 

Az asalon.hu-n kívüli munkáidból?
Általában mindig azért lelkesedem, amit éppen csinálok, az aktuális projektből igyekszem kihozni a maximumot. A legjobb fotózások azok, amikor a csapat többi tagja is hasonló hozzáálással, lelkesen, a szakmájuk iránt érzett szeretettel és alázattal dolgoznak. Ha ez megvalósul, akkor nekem mindegy, hogy éppen címlapra vagy csak a “fiókba” megy az anyag. Nekem az alkotás folyamata, a kreatív kollégákkal együtt töltött idő a legértékesebb.
 
 
Mivel foglalkozol a szabadidődben? Már ha van olyan?
Előfordul, hogy akad, de akkor is gyakran fotózom. Olyan projekteket hozok össze, amikben a megrendelő korlátozása nélkül, szabadon fotózhatok. Az utóbbi hónapokban Gercosz Henivel (MUA) alkotunk, igyekszünk egyre magasabbra tenni a mércét. A legutóbbi fotózást egyiptomi témában szerveztük, modellünk Várhegyi Lucas Palmira énekesnő volt.
 
 
A következő nagyszabású projektünk az ókori görög művészet újraértelmezése lesz, már alig várom.
Ha marad még ezen felül is szabadidőm, akkor utazni, kirándulni szeretek.

Mik a céljaid?
Elsődleges célom, bár nagyon sablonosan fog hangzani, a boldogság. Igyekszem magam inspiráló, pozitív személyekkel körülvenni és elengedni mindent, ami bármilyen formában „lehúz”. Szerencsére jelenleg megengedhetem magamnak azt, hogy olyan fotózásokat, amik egyszerűen nem illenek hozzám, ne vállaljak el. Így több időm marad saját projektekre és a magánéletemre, amivel az említett cél megvalósul.
Jelenleg rövidtávú céljaim közé tartozik egy saját fotókiállítás megszervezése és egy hosszabb szabadság, mert lassan 3 éve nem voltam egyhuzamban 4-5 napnál távolabb a munkától.

Milyen vágyott fotótémád, témáid vannak?
Nagyon szeretnék különleges, egzotikus helyszíneken fotózni. De úgy, hogy a túra csak erről szól. Évek óta vágyom Socotrára, de jelenleg háború és terrorveszély miatt a nem javasolt turisztikai desztinációk között van.
Ha a divat területén maradunk, akkor szintén a különleges helyszínt emelném ki. Imádom az Alpokat, a türkiz tengerszem tavakkal, nagyon szívesen fotóznék ilyen helyszínen. Persze a fehér homokos tengerparti esküvő fotózása is bakancslistás. :)
 
 
Milyen ismert személlyel dolgoznál együtt szívesen?
Ennél a kérdésnél leragadtam, itt ülök fölötte legalább 10 perce. Lehet, hogy bennem van a hiba, de attól, hogy valaki ismert, még nem vágyom jobban a közös munkára, mint bárki mással. Ami az ismertséggel általában együtt jár és “modellként” egy hatalmas pozitívum, az a magabiztosság, a kisugárzás. Mindegy, hogy pozitív vagy negatív, de semmiképp sem semleges. Szeretek fellépő művészekkel dolgozni, legyen az színész, zenész, táncos…, mert a mozdulataikkal, az arckifejezésükkel átadnak valami pluszt is, amitől egy egyszerű portré is jó lesz, amitől a fotó életre kel.

Miért szeretsz az asalon.hu-val együttműködni?
Itt visszautalnék a céljaimra vonatkozó kérdésnél adott válaszomra. Szeretem a divatbemutatókat, nőként imádom nézni a szebbnél szebb vagy éppen különleges, meghökkentő ruhákat, de elsősorban Mária személye miatt. Fontosnak tartom az őszinteséget, a lelkesedést, a precizitást és általa az asalon.hu is pont ilyen. Mindent tud a divatról, mindennek utánanéz, elképesztően sokat tesz a magyar divatiparért, értéket teremt. Ehhez jó érzés hozzájárulni.

Készül az asalon.shop. Mivel bíztatnád a tervezőket, márkákat, miért érdemes az asalon.hu online piacteréhez csatlakozni?
Fontos lenne, hogy minél többen felfedezzék annak az előnyeit, ha magyar tervezőktől vásárolnak. Régebben kizárólag a plázákban található multicégek boltjaiban vásároltam, olcsóbb, tömeggyártott termékeket. Aztán néhány éve több zsák ruhát kidobtam, mert tönkrementek, vagy meguntam őket. Ha nem kezdek el divatbemutatókon fotózni, akkor talán sosem jövök rá arra, hogy egy magyar tervezőtől vásárolt ruha mennyivel egyedibb, különlegesebb, tartósabb. Persze, drágább is, de cserébe annyival tovább is tart. Még egyik sem ment tönkre, egyet sem dobtam ki. És olyan jó érzés őket viselni, ad egy kis magabiztosságot az embernek.
Szóval a kérdésre visszatérve jó lenne, ha egyre több gardróbban megjelennének helyi tervezők által megálmodott ruhák és az online piactér, mint gyűjtő felület, ehhez nagy segítség lenne. 

Könnyebb lenne nyomon követni az aktuális kollekciókat és ezért nem kéne külön-külön minden tervező weboldalát végigböngészni, vagy bemenni a showroomba, ami általában a parkolhatatlan belvárosban van. 

De lehet, hogy utóbbi csak engem zavar. :) 
 
___________
A képek Nikoletta munkái: nerpelfoto.hu
 
A sorozatot hamarosan folytatjuk egy újabb személy bemutatásával!



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek