Bezárás

Keresés

Bezárás

« Vissza

Mi viseltünk a héten vörös-szőnyeges gálák helyett az otthonunkban? – #öltözzkiotthon 1. rész

Vanyovszki Mária

Vasárnap délutánra talán már mindannyian kipihentük a Glamour Gálát, illetve akik nem ott nem voltak, minden mást, amire nem mentek el.

A mai otthonülős, és rossz időben végre sehova nem vágyós, csendes sziesztában megmutatjuk nektek, hogy a csütörtökön meghirdetett kihívásunkra ki mit viselt otthon. 
 
Könyves Diána, számtalan szórakoztató és zenei tévéműsor szerkesztője egy horgolt hatású, anyagában fonatos mintázatú, aranyba hajló ruhát választott a különleges alkalomra, amikor nem ment sehova. Természetes szőke hajához, illetve fa és bambusz felületektől meleg otthonához mesteri választás volt ez az öltözék, amit - elmondása szerint - most viselt először. 
 
 
 
Londonban élő munkatársunk, Klausz Annavirág power woman szettje is mindent hoz, amiről ez az egész kihívás szól. Glamouros, erős nő, aki, ha azzal mentheti a világot, hogy nem megy sehova, tökéletes, otthon maradós, magunknak és egymásnak kiöltözős, ellenállhatatlan megjelenéssel teszi mindezt.
 
 
Tóth Anita Zsanett, a fiatal stylist és divatmenedzser lángoló vörös haját tökéletesen kiemelő, tavaszi virágokkal tarkított, mini hagymaruhát viselt, melyet egy kövekkel kirakott, bájos, ékszerhatású, alkalmi kistáskával dobott fel. A kihívás merészségi fokozatának egyértelműen ő a nyertese, mivel otthonából egészen a liftajótig merészkedett. 
 
 
Rák Dominikától, a blogdorine bloggerétől már megszokhattuk, hogy mindig valami különleges darabban tündököl. Nem történt ez másként most sem, amikor a Glamour Gálára egy hátul V kivágással szexibbé tett, alul rojtos, csillogó-villogó flitteres, kisfeketében nem ment el.
 
 
Horn Eni, az ENIHORN tervezője nem a gálára nem ment el, hanem tangózni, és erre öltözött ki. Ahogy a tervező maga vallott róla: "Ami nekem most nagyon hiányzik, az a kóruspróba a kórussal és az argentin tangó a kedvenc argentin tangó csapatommal. Szerintem ma pont milonga lett volna velük este 8-tól. Ebben a tánc "cipőben" mentem volna, de nadrággal. Viszont, ha már buli van, akkor legyen ruhával! Ami pedig a fotón nem látszik - In Love With You Armani parfüm, hogy teljes legyen az estém! A fotót #fiam készítette."
 
 
Tóth-Kern Enikő, cipőtervező egy batikolt hatású mintázattal tarkított, vállán szexin nyitott maxiruhát viselt a különleges alkalomra, amikor ő sem ment sehova. A régi jó magyar mondást megidézve, mely szerint a cipésznek lyukas a cipője, Magyarország legművészibb cipőinek alkotója egyáltalán nem viselt lábbelit a fotósok hada és vörös-szőnyeg helyett parkettán történő vonulásához.
 
 
Csórján Melitta, képzőművész úgy tett eleget a kihívásnak, hogy az öltöztetésbe három fiát is bevonta. Hagyta, hogy ők rakják össze az alkalmi szettet, amiben aztán otthon maradt velük. A gyerekek szemmel láthatóan jól ismerik anyjuk világát, mivel a méhecskét idéző csíkos harisnya már akkor is jellemző volt a művésznőre, amikor még kb. annyi idősek voltunk, mint most a fiai. 
 
 
Huga, Csórján Judit nem kockáztatós típus, ő a mindig minden alkalomra tökéletesen passzoló klasszikus kis feketében nem ment sehova.
 
 
Tóth Imola, divattervező és stylist saját műhelyéből választott ruhát a gálára. Mint magazinunknak elmondta, ő az önkéntes karanténja óta szinte minden nap gálázik. Mivel a hétvégén lett volna a webshop fotózása, a műhelyében maradt úgy, hogy kétnaponta kiöltözik és a fotózás után a választott öltözékben nem megy sehova.
 
 

Természetesen az eseményen a férfi nem jeles személyiségei is képviseltették magukat, azaz kiöltöztek és ők is otthon maradtak. 

 
Kőszegi Krisztián, a McMillan stúdió divattervezője, a népszerű énekesnő, Horányi Juli öltöztetője sem hagyta ki a lehetőséget, hogy a Glamour Gálára kiöltözzön és otthon maradjon. Az eminemes kapucnis pulcsi és rövid fazonú, fekete zakóhoz a huszas évek Amerikájának alkoholtilalom korszakát és a börtönöltözékeket egyszerre idéző bevállalós, csíkos nadrág is üzeni, hogy ti se menjetek sehova. 
 
 
Kász Attilát, a Kasz Couture bloggerét rég láttuk budapesti eseményeken, így nagyon vártuk, hogy ő miben nem fog eljönni. Az összeállításról így vallott: "Idén újra kaptam meghívót, így bevallom 2 év kihagyás után izgultam, sőt tervezgettem is, hogy miben parádézom majd, azt mi lett a vége. Imádom keverni a stílusokat, így most így öltöny nadrágot kombináltam volna régi-új ÉMÉ pólómmal, amit egy fehér farmerkabáttal és sportcipővel egészítettem volna ki. Bár bevallom lusta voltam vasalni, és anya sem a legjobb fotós, mint kiderült, de íme az én woty szettem.”
 
 
Richard Alexander divattervező barátunk állt a legkomolyabban a kialakult járványhelyzethez. Az otthonával azonos épületben lévő műhelyében állt a kamera elé, ahol az el nem indulás utolsó pillanatáig dolgozott. Richard a legutóbbi kollekciójához készült mintás anyagból a kiöltözés előtt last minute még megvarrta a maszkját. A 2020-as tavaszi-nyári kollekció printjébol keszült textil-maszk mintái most nem is lehetnének aktuálisabbak.
 
 
A nyitóképen a fenti szövegek írója szerepel úgy, hogy az ebédlőasztalra tett egy széket, arra a mobilt egy doboznak támasztva, időzítőt bekapcsolta, majd mindezután 10 másodperce volt, hogy felhúzza a fehér operakesztyűt, fepattanjon a konyhapultra és úgy pózoljon, hogy a vadiúj sárga szandálon legyen a hangsúly. A blúzként már többször viselt sárga miniruhára ezúttal egy nagy, fehér, korábbi kollekciós mintadarab ENIHORN szoknyát húzott.

Hamarosan jön az #öltözzkiotthon kihívásunk következő témája.

Tartsatok velünk minél többen akkor is!

____
Az asalon #öltözzkiotthon kihívása egyfajta kapaszkodó ebben a feje tetejére állt világban.
A cél ezzel az, bár nem megyünk sehova, egy héten egyszer, vagy akinek belefér, akár kétszer is, felvegyünk valami csini ruhát otthon, magunk és a családunk örömére, a normalitás illúzióját és a reményt ezzel is fenntartva.
Minden héten kijelölünk két témát, két kiöltözős napot. Akinek kedve van, csatlakozik és "kiöltözik", majd készít róla egy fotót. A képet a saját felületeitekre (Instagram, Facebook) is postoljátok, ezzel biztatva másokat is, amihez használjátok a következő hashtageket:
#öltözzkiotthon @asalonbudapest #stayhomestaychic
 
_____
Fotókreditek: 
A képeket mindenki maga, vagy az időzítő, vagy egy családtagja készítette.
 
A fenti saját képeken túl érkezett még két öltözék ajánlat az Anita Pásztor és egy a Sentiments Couture márkától:
 




 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló bejegyzések