Bezárás

Keresés

Bezárás

PrintaMajoros Zita a Printa alapítója és az AWARE by Printa tervezője.

A Printa az első olyan magyar márka, mely saját ihletésű környezettudatos termékek formatervezésével és gyártásával foglalkozik. Legyen szó emléktárgyakról, ruhakollekcióról, kiegészítőkről vagy grafikáról, ideológiájukat alapjaiban Budapest, az öko-divat és a szitanyomás határozzák meg.

A Printa Pest Collection részét olyan darabok képezik, melyek nemcsak környezetkímélő anyagokból és eljárással készülnek, hanem új kontextusba helyezik a már megszokott szuveníreket. Többek közt pólókat, táskákat, füzeteket és képeslapokat készítenek, amelyeket Budapest nem hivatalos jelképeivel, különleges és egyedi szitanyomott mintákkal díszítenek. Grafikáikat a főváros forgataga, a street art, a tipográfia és a szubjektív térképek inspirálják.

A környezettudatosságot kiemelten fontosnak tartják, ezért a ruhakollekcióik célja, hogy felhívja a figyelmet az alternatív anyaghasználatra és a ‘slow fashion’-re.
 
Az AWARE by Printa hazánk egyetlen öko-divatvonala, mely a kiselejtezett ruhadarabok újrahasznosításával foglalkozik. Az ‘upcycling’ alapelveit követve a régi textileket átfestik, átszabják, sajátos nyomattal látják el és a felfrissített anyagokból új és egyedülálló darabokat hoznak létre. Régi bőrkabátok, férfiingek, pulóverek, vintage darabok valamint háztartási textíliák és ipari textil maradékok válnak kezeik alatt újra értékessé és hasznossá.
 
 Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

További tervezők