Bezárás

Keresés

Bezárás

Lilával és pirossal a tavaszba – Zagabo Prêt-à-Pourpre

.

Tavaszváró, színes sorozatunkban ezúttal a zagabo nemrég bemutatott aktuális kollekcióját hoztuk el. Szabó Gabi, a márka tervezője mindig is bátran nyúlt a színekhez. Állandóan elérhető esőkabátjait 50 különböző árnyalatból lehet rendelni és kombinálni.
 
     

Gabinak – saját elmondása szerint - minden kollekció tervezése előtt bevillan valami a fejébe, ami lehet egy erős szín vagy egy forma, vagy a kettő együtt, ami aztán a kollekció darabjainak meghatározó elemévé válik.
 
A két hete debütált Prêt-à-Pourpre darabjaiban a lila lett egy ilyen hangsúlyos elem. Mivel évekkel ezelőtt használta utoljára, szívesen tért vissza hozzá, mely választás kivételesen az év színével is egybeesett, így a trendekhez is nagyon jól igazodik. Szándékosan a kicsit pirosas és nem a kékes lilát választotta, amit aztán bordóval és vörössel tudott nagyon jól kombinálni.
 
   
 
Mivel ezt a sötét színt nem mindenki meri bevállalni, egyes darabokban Gabi a lilának ezt az orgonás, világosabb, finomabb árnyalatát is alkalmazta.
 
   

Gondolva a visszafogottabb igényekre, ill a fokozatokra, a nagyon erőteljes, dinamikus színek mellett Gabi szürkével is dolgozott.
 
 
Ezekben a darabokban betétként, ill. kiegészítőként szerepel a lila vagy a vörös, ami a szürke látványát erőteljesen emeli meg.
 
   

Gabi szabásvonalakban most is szívesen használta az asszimmetriát és a geometrikus formákat.

A kollekció darabjaira jellemző a laza, könnyed viselet, amit szembehajtásokkal oldott meg, így adva bőséget a formáknak.
 
  

Még egy fontos szabásvonalbeli elem, amit menet közben alakított a színek és a formák összhatása: a vékony, vízszintes csíkokból álló derékrész. Ez több ruhánál is visszaköszön.
 
   

A szélesen szabott álló nyak is egy jellegzetes zagabo elem, kiemeli az arcot, kicsit magasít. A szélesebb csípójű nőknek, lányoknak különösen nagyon jól áll, mivel a nyaknál megjelenő markáns elem így ellensúlyozza a csípőt.
 
   
 
Teljes lookbook:
 
 
Photo: Tamas Kovacs photography
Make Up: Judit Kökény @ OnoOno
Hair: Matócsi Tibor
Styling: Kökény Judit
Modell: Petra Mártai @ Face Model Management Hasonló bejegyzések