Bezárás

Keresés

Bezárás

Édeni reggel – Pelso kollekció 2018

Vanyovszki Mária

A héten elmaradt az úszásom, mivel bontják a kültéri, nagy medence fölötti sátrat az uszodában, ahova járok. Két hét múlva kezdődik ugyanis a strand szezon. Ennek apropóján hoztuk most ezt az írást, melyben a vízparti álomalak eléréséhez nem edzéstervvel, hanem a megfelelő fürdőruha kiválasztásával szeretnénk segíteni.

Nemrég jártunk a Pelso legújabb kollekciójának a bemutatóján. A márka többéves követőjeként és rajongójaként mindig kíváncsian várom az újdonságaikat. Az első Peslo bikinimet öt-hat évvel ezelőtt vettem, ami a minőségi, olasz anyagnak köszönhetően mind a mai napig őrzi tartását, és a trendektől független, időtálló fazont magabiztosan viselem azóta is.
 
 

A 2018-as kollekció fürdőruháiban a márkától megszokott, kiegyensúlyozott, lágy és finom eleganciát vitték tovább. Ezúttal is minden testalkatra gondoltak: az egy-, a két-, ill. a háromrészes fürdőruhák is több színben, mintában és fazonban érhetőek el.
 
 

Újdonságként jelentek meg az átlapolós szabásvonalak, melyek az egyrészes fürdőruhát az alkalmi viselet rangjára emelik; kvázi bodyként, vagy éppen maxi ruha felsőrészeként is el tudom ezeket a darabokat képzelni. Az ún. Ava fazonokba nem terveztek kosarat és merevítőket, a magas derekú, egyrészes darabok átlapolós mellrésze két-két vékony vállpánttal a háton állítva fixálható.
 
 

A több fazonnál alkalmazott dupla vállpántok és nyakpántok szépen emelik a női test vonalait, a finom ívekre helyezve a hangsúlyt.
 
      


A tavalyi újításként bemutatott strandruha kínálat tovább bővült az idén. Megjelentek a nadrágok és az ingek több stílusban, szabadon kombinálhatóan, beach vagy urbánus viseletet eredményezve.
 
 
 

Egyik kedvencünk a vagány, színes, geometrikus mintával nyomott, pehelykönnyű anyagból szabott, kapucnis strandruha: a Nina.
 
   

A kollekció színpalettáját, a kézzel festett majd digitalizált rajzok határozzák meg. A ciprusfélék zöldjei, narancsszínű bogyós gyümölcsök, az ég és a tenger kékjeivel keveredve tökéletes megjelenést kölcsönöznek ennek a friss, kortárs kollekciónak.
 
 
 
 
A textilek amellett, hogy magas klórállóságúak, 50 faktorig UV-védelmet nyújtanak. 
 
Az idei évben is minden modell a márka tervezője Mészáros Angéla, és a kreatív vezető, Bálint Attila közös munkájának eredménye. A gyártás 100%-ban Magyarországon történik. 
 
 
 
 
 
A bemutatón a képeket Nerpel Nikoletta készítette.
 
A Morning in Eden kollekció összes darabja megtekinthető a Lookbook alatt.
 
Képeink a bemutatóról:
 
 
 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek