Bezárás

Keresés

Bezárás

Gera Marina, az első Emmy-díjas magyar színész a filmtörténetben

Vanyovszki Mária

Gera Marina a legjobb színésznő díját nyerte el kedd hajnalban a New York-i Hiltonban tartott Nemzetközi Emmy-díj-átadó gálán.

Gera Marinát a Szász Attila rendezte, Örök tél című film főszerepében nyújtott alakításáért ismerték el.

Itthon 2017 elején mutatták be a filmet, ami azóta végigtarolta a külföldi fesztiválokat, mely már eddig is több mint 30 nemzetközi díjat hozott az alkotóknak.

A főszereplő, Irén karakterét alakító Gera Marinát a Legjobb Színésznő díjával tünették ki Kaliforniában, a Tiburon Filmfesztiválon, Portugáliában az Avanca Filmfesztiválon, és Kijevben, a Kinolitopys Filmfesztiválon.

Az EMMY-díj azonban ezekhez képest is óriási dolog, hiszen New Yorkban a világ minden tájáról válogatják a tévés produkciókat, és magyar színészt még soha nem is jelöltek ezen a rangos eseményen.

Személyes, családi érintettségem okán nagyon vártam a filmet, és azóta rajongója vagyok Marinának, hogy Irén szerepében láthattam.

Tegnap este azzal a kívánsággal feküdtem le, hogy reggel egy másik világban ébredjek, ahol az első Emmy díjas magyar színészt ünnepli az ország.
 

Marina, ezt a díjat csak te kaphattad és nagyon megérdemelted. Nincsenek szavak, annyira örülök a sikerednek. Kívánom, hogy minden további álmod valóra váljon!

Marinával kiutazása előtt készítettünk interjút a Tilos rádióban, melyet az alábbi linken hallgathattok vissza, a 34 perctől:
https://archive.tilos.hu/cache/tilos-20191024-083000-103000.mp3
 
_______
Nyitókép: Getty Images
 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek