Bezárás

Keresés

Bezárás

Inspirációk menyasszonyi ruhára

írta: Vanyovszki Mária

Egyik délután - tizenöt évvel ezelőtt - ahogy a munkából mentem haza, a buszon ellopták a pénztárcám. Fizetés előtt voltam egy nappal, így a tárcában nyolc darab menyasszonyi ruhaszalon névjegykártyáján kívül semmi egyéb nem volt. Sajnáltam is szegény zsebtolvajt. Mekkora csalódás lehetett neki, hogy a vastagnak tűnő köteg nem pénzt, hanem számára értéktelen papírdarabokat rejtett!

Ha most mennék férjhez, ma már nem névjegykártyákat gyűjtögetnék. Első körben talán Instagramról és Pinterestről inspirálódnék, majd ezt követően keresném fel azokat a tervezőket és szalonokat, melyeknek kínálata a legközelebb áll ahhoz a világhoz, ami én vagyok. A kislánykori ábrándozás a hercegnői öltözékről mindannyiunk múltjában ott van, de ahogy telnek az évek, egyre jobban letisztul az, ami igazán számít: a saját lényünk és kisugárzásunk, amit nem a ruha ad, az csak erősítheti, ha kellő harmóniában találkozik egyéniségünkkel. Az eltúlzott smink és frizura, a stílustól távol álló ruha, lehet, hogy látványos, de a „jelmezben” a menyasszony sokkal inkább szerepelni fog, minthogy sajátjaként élné meg a jelen, a pillanat megismételhetetlen, örömteli élményét. Ezért is érdemes a magyar tervezők között böngészni. Menyasszonyi ruha készítést szinte mindenki vállal, személyre szabottan is.

Jelen válogatásunkban a DAALARNA, a NORA SARMAN és a BALINT SARA Bridal Wear aktuális kollekcióinak lookbookját osztjuk meg. A képekre kattintva elérhető a teljes anyag.

Mindhárom kollekció inspirációjaként a városból való elvágyódás szolgált: a természetbe, különleges egzotikus vagy éppen kifejezetten titokzatos tájakra.

Daalarna – Benes Anita Paradise nevű kollekciójában a pamutcsipkék kellemes viselete hozza közel hozzánk az édeni, természetesen ártatlan, mégis érzékien buja, egzotikus hangulatot.
 

Sármán Nóra Lagoon kollekciójának darabjai végtelenül nőiesek és épp annyira sejtelmesek és romantikusak, amilyen egy igazi tündérmese.
 

Bálint Sára GINGER&Vanilla kollekciójának darabjaiban hangsúlyos szerepet kap az általa már több mint öt éve alkalmazott újrahasznosítás.
 
 
A felhasznált anyagokban ugyanis a változatosságot nemcsak a pamut és más nemes anyagok keveredése adja, hanem az újrahasznosított csipkék, így idézve meg múltat és jelent.
 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek