Bezárás

Keresés

Bezárás

Könnyed játékosság és művészi hivatkozások az Artista tavaszi-nyári darabjaiban

Vanyovszki Mária

Érezted már azt a tavasz első meleg napjain, mintha eggyé válnál a levegővel? Amikor úgy lubickolsz a napsütötte térben, mint halacska a langyos tóban, vagy egy szabad madár az égi áramlatokon.

Ezt az érzést ragadta meg az Artista idei tavaszi-nyári kollekciója, mely a »Szabad játék az Univerzumban« címet kapta.

A tervezők, Imre Katalin, Rácz Nóra és Stampf Katalin a márkára jellemző izgalmas formai megoldásokkal ragadták meg a kifejezetten erre a témára alkotott anyagokat.
 
 
A tervezők rendszeresen dolgoznak együtt más művészeti ágak alkotóival, képzőművészeti elemeket vonnak be a ruha mintázatába, zenészeket, előadóművészeket kérnek fel a bemutatók felvezetésére.

Az idei tavaszi-nyári kollekció lendületét és kirobbanó energiáját régi táncos fotók átdolgozásával teremtették meg. A látványos táncmozdulatok időtlen pillanatképét montázsolták, grafikailag felerősítették és egy buborékos, levegős térbe helyezték.
 
 
Dadaista festmények elemeit is felhasználták a nyomatokhoz, illetve Weöres Sándor Öröklét című versét is alkalmazták.
 

A printek a szabad mozgásokról, az anyag és az energia játékáról is szólnak.
 
 
A ruhák szabászati megoldásai is a mozgást, a játékosságot, a szabadság érzését erősítik
 
 

Merj játszani, örülj az élménynek!


A kollekció legtöbb darabja ugyanis moduláris, átalakítható. Az őszi divathéten debütált öltözéksort három táncos vezette fel, akik művészi mozdulataikkal mutatták be az öltözékek variálhatóságából eredő sokoldalúságot és könnyedséget.
 
 
A hosszú kabát lehet rövid mellény, vagy a ruha ingként is viselhető.
 
 
Fontos volt a tervezők számára, hogy moduláris darabokat hozzanak létre, amit a viselője szabadon variálhat, és ezzel környezettudatosabban is öltözhet.
 
Nem kell négy darabot megvenni, egy öltözéket lehet négyféle módon viselni.
 

Az anyagok és formák játéka révén bátran vegyíthetőek a nőies, a sportos és az elegáns darabok.
 
 
Egészen különböző alkalmakra viselhetőek az Artista ruhák; az eredmény könnyed, nőies és vagány. Ezt egészíti ki a márka saját táska sorozata, mely utánozhatatlan anyag és formavilágával járul hozzá a színes összképhez.
 

Úgy tapasztalatom, ha valaki egyszer elkezd designer öltözéket viselni, soha többé nem akar majd tömeggyártott cuccot vásárolni.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
________
Fotókredit: HFDA / The Sparkle Content 
BCEFW - 2021. október
 Hasonló hírek