Bezárás

Keresés

Bezárás

Naplemente, boldogság, ígéret – Daalarna: SUNSET 2019

Vanyovszki Mária

Tengerpart, naplemente, szerelem, esküvő, szépséges ruhák… Földi boldogságunk jól körülhatárolható kellékei; az álmodozás és a vágy újra meg újra visszatérő tárgyai.

A Daalarna világa egy jól felépített, egyedülálló rendszerben, harmonikusan fogja át a fentiek ígéretét és a kapcsolódó szolgáltatások teljes palettáját. Nem egyszerű ruhatervezés ez már; életérzés, a teljes boldogság illúziója, melyet a látványos kollekció mellett nagy hatékonysággal támogat a márka saját, online magazinja, annak új, nyomtatott kiadványa, ill. a nagyszabású show, melyet egyfajta szezonnyitóként rendeznek meg minden év áprilisában.
 
A pénteken bemutatott legutóbbi kollekció a márka 2019-es darabjait vonultatta fel. A SUNSET néven debütáló öltözéksor ihletője az óceánok fenséges vize mögött lemenő nap mulandó varázslatos élménye. 
 
  
 
A tervező, Benes Anita ezúttal arra akarta felhívni menyasszonyai, ill. követői figyelmét, hogy mennyire fontos benne lenni a jelenben, mélyen megélni a boldog órák minden másodpercét, hisz azok is úgy illannak el, mint a naplementék.
 
 
 
A kollekció kampányképei Réunion szigetén készültek, az óceán partján, és itt vették fel azokat a naplementéket is, melyek pénteken a kifutó hátteréül szolgáltak. Az óriáskivetítőkön real-time hangulatú képekben változott a felvonuló modellek mögötti fény és hangulat, a természet, a víz, a nap, a felhők mozgása.
 
 

A kifutó a tavalyihoz hasonlóan nem egy megemelt dobogó, hanem a közönséggel egy szinten lévő, két sávban megépített, az egzotikus szigetet megidéző, homokos sétány volt.
 
 
A színes, alkalmi ruhákkal indították a show-t, melynek első arca a hagyományokhoz híven a tervező, Anita lánya volt. Ő egy kétrészes, világoskék, romantikus, visszafogott csipkeruhát viselt.
 
 
A kék és a türkiz további árnyalatai mellett megjelent a homok halványsárga hangulata, az égbolt rózsaszínből lilába hajló pírja és a napsugarak narancsos fénye.
 
 
 
 
 
 
 
Változatos szabásvonalak, többféle csipke és selyem kombinációjából válogathatunk a Daalarnától idén is.
 
 
 
 
A fehér, esküvői ruhák sorában még nagyobb volt a szabásvonalak és az anyagok változatossága.
 
 
 
 
 
 
 
 
Többféle nyak, hát és dekoltázs megoldás, body és szoknya kombinációk, valamint testhez simuló, a felsőrész vonalainál gyöngysordíszítéssel klasszikus korszakokat idéző, mégis ultramodern menyasszonyi öltözékek. Nekem ez utóbbiak voltak a személyes kedvenceim.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nagy hangsúlyt kaptak a légies muszlin anyagok, a könnyed selymek és a finom zsorzsettek.
 
 
 
A modellek egzotikus elemekkel vegyített ünnepi sminkjének volt egy különleges, napszítta íve és -barnította pírja, a frizurák pedig az óceánpart nedves hatását idézték. A szokatlan hajmegoldást a Rienne Creations fejdíszeivel emelték királynői magaslatokba, melyek a fátyolt is kiváltva jól illenek egy vízparti esküvő hangulatához.
 
 
Egzotikus utazás élmény és álombeli szépségek, ahogy azt a nagyközönség elvárta. 
 
__________________
A bemutató képeit készítette: Nerpel Nikoletta
 
Teljes képgaléria a bemutatóról:
 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek