Bezárás

Keresés

Bezárás

Visszanézek a múltba, hogy belelássak a jövőbe – asalon.hu évértékelő

Vanyovszki Mária

91 éves nagymamám ül a nyári konyhában egy olyan ruhában, amihez hasonlót a McMillan egyik kollekciójában láttam, és krumplikat törölget. Anyukám egy kézzel kötött, pink pulcsiban süti a rántott húst. A fiúk fát vágnak; öcsém öt éve ugyanabban a pulóverben tolja végig az ünnepeket; párja, Bence pedig Kálmántól örökölt Tilos Rádiós pólóban…
 

Elég menőn nézünk ki!

 
Ebből a 10 napja tartó családi együttlétből lopok most egy kis időt, hogy visszatekintő évértékelőm elkészítsem.
 
Nehezen megy!
 
Már hatodjára ülök neki, de folyton elveszek a képek és videók tengerében, annyi minden történt idén is. Csak januárra annyi anyagom van, hogy több tévéműsort is össze tudnék állítani belőle. Ja, bocs! Ezekből kvázi az is lett, hisz az év első fele intenzív forgatásokkal telt a Divat és Dizájn műsora számára.
 
  
 
  
 
Volt olyan nap, hogy az operatőrökkel 5-6 helyszínen jártunk, és 10-12 emberrel készítettem interjút. Köszönöm az alkotóknak, akik műhelytitkaikba beavattak, és a kollégáknak, akikkel együtt dolgozhattam: Orosz Andrea, Kuzma Viktor, Baktai Gyuri, Erdős Vikki.
 
A nyári szünetben - a tévéműsorral addig maximálisan lekötött energiáimat felszabadítva - végre megcsináltam és elindítottam az asalon.shop-ot is.
 
 
A debütáló party-n új barátságok és szövetségek születtek, így kezdtünk el pl. Gera Marinával együtt dolgozni, aki azóta Nemzetkozi Emmy díjjal kitüntetett színésznő lett, és megállás nélkül adja az interjúkat nemcsak itthon, de külföldön is.
 
Szeptembertől a Tilos Rádió Tandori Szalontüdő csütörtök kora reggeli showjának lettem az egyik készítője. Hektornak és TG Lupin-nek köszönöm a bizalmat és a felejthetetlen közös reggeleket.
 
 
Az eddigi adásokat itt tudjátok visszahallgatni: https://www.mixcloud.com/maria-vanyovszki/
 
Mindeközben számtalan divateseményen vettem részt, újabb és újabb tervezői műhelyekben, showroomokban és üzletekben jártam. Köszönöm mindenkinek a bizalmat, aki beengedett, interjút adott, sőt gyakran egész öltözékkel ellátott.
 
 
 
Interjúkat nemcsak ide, az asalon-ra, hanem a havonta megjelenő Képmás divatrovatába és online felületére is készítek, érdemes megnézni, mert oda más témákat is viszek!
 
Idén a Petőfi Tévé is annyiszor visszahívott, hogy kvázi a műsor házi szakértője lettem.
 
 
Peter Jordanoff állhatatos fotómunkájának köszönhetően a divatheteket is végig dokumentáltuk.
 
 
Nerpel Nikoletta fotográfussal pedig újabb kreatív fotózásokat hoztunk össze.
 
                             
 
Nagy megtiszteltetés volt a kiállítását megnyitni, majd pár héttel később Szidor N. Gáborét is. Egész életemben hálás leszek nekik azért a minőségi munkáért, amivel az asalon.hu tartalmához hozzájárulnak. Gáborral készítettük többek között a Divathírek sorozatát is, melynek adásait Youtube csatornánkon követhetitek vissza.
...

A 2016-ban indult asalon.hu elsőként fogta össze a magyar tervezőket. Az elmúlt három év alatt nagyot változott a magyar divatról szóló beszédmód. Egyre több magazin, blog, írás, riport és Youtube csatorna foglalkozik nemcsak a magyar tervezőkkel, de a környezettudatos öltözködéssel is. A Magyar Divat és Design ügynökség tevékenysége révén állami szinten, hatalmas büdzsével, tudással és új lehetőségekkel történtek olyan szintű változások, amik után egy ilyen egyéni kezdeményezésként indult, önerőből, munka mellett felépített platformnál, mint az asalon felmerül a kérdés, hogyan tovább.
 
2020-ban minden kiderül ;) 
 
Köszönjük, hogy velünk voltatok, és változásokban gazdag boldog új évet kívánunk mindenkinek!
 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek