Bezárás

Keresés

Bezárás

« Vissza

Címlap smink a múltból a jelenbe – Egy kis Párizs Henivel

Gercosz Heni

„A címlap kihívásból olyan családi délután született, melynek felejthetetlen élménye egy egész stábot kovácsolt a csapatból!”

A divatfotózásban a sminknek és a hajnak már a kezdetektől majdnem olyan fontos szerepe volt, mint magának az öltözéknek. Így amikor Simonovics Ildikó kihívásába az asalon.hu-val is rendszeresen dolgozó Gercosz Heni is csatlakozott, megkértem, mesélje el, sminkesként ő hogyan állt a feladathoz.

Alapjaiban változott meg valamennyiünk élete az elmúlt hónapokban. Itthon vagyunk és ebben az új felállásban igyekszünk felépíteni a mindennapjainkat. Új napirendeket dolgoztunk ki és folyamatosan áttervezünk.

Az elsődleges kihívás anyaként a digitális oktatásra való teljes átállás volt. Két gyerkőcöm szerencsére kitűnően veszi az akadályt, egy szavam sem lehet. »Akkor most jöhet a level 2.0! - vágtam neki - Mi legyen a másik nagy szerelmemmel, a sminkeléssel?«
 
A közösségi oldalakon számos kihívással lehet találkozni. Őszintén bevallom, én ezekkel szkeptikus voltam. 

Nem elég nagy challenge menedzselni az egész életünket itthon?

Aztán Nerpel Nikoletta fotográfus dobta tovább ezt a feladatot, amire így már nem mondhattam nemet. Az Egykisparizs (Simonovics Ildikó) olyan kihívást álmodott meg, ahol egy "EZ A DIVAT" címlapot választhatunk és annak inspirációjára készítünk egy fotót.
 
 
Imádom és jól ismerem a korhű sminkeket, így azonnal beugrott ez az időszak, már mentem is a kellékekért és alkotni kezdtem. Mivel én 1967-ből ragadtam ki azt a csodás címlapot, melyhez Patz Dorottya egy belső térben ült modellt, nem is volt kérdés, hogy Twiggy-s makeup kerül a palettámra. 
 
 
Ennek a look-nak az a lényege, hogy a tekintetet nagyobbítsuk meg, olyan igazi, szexi, csodálkozó, de mégis ártatlan hatást keltve. Banánfestést alkalmazva, hármas tusvonallal készült a szemfestés, melyhez egy igazán merész műszempillát ragasztottam fel. Az alsó szempillatőbe tincses szempillák is kerültek, ezzel is fokozva a hatást. A szemöldök csak enyhén áthúzott, az arcon pedig a pasztell pirosítás jelentkezik. A rúzs most nálam stílusosan a Back in Vouge árnyalat (MAC Cosmetics) volt.
 

Ezzel meg is voltam! Na de mi legyen a hajjal? 
 
Először a kor nagy kedvencével, a kendővel játszottam.
 

Utána a címlaphoz hasonlóan felkontyoltam úgy, hogy egy „ál” frufrut is készítettem a hajam végéből.
 
 
 

A gyermekeim ekkor már nagyon nevettek az átváltozásomon. Viszont ha már ott vannak, álljon össze a stáb! - találtam ki hirtelen.

Fiam (Alexandrosz, 12) volt a fotósom, míg lányom (Elina, 8) a stylistom. Olyan komolyan vették a feladatot, hogy a szekrényből csak úgy repültek a ruhák, mint valami film jelenetben, mire Mini tanácsadómnak sikerült összeállítania a tökéletes megjelenésemet.
 
A modell szerepben a szakmai stáb utasításainak megfelelve végigpózoltam a lakás minden szegletét, miközben kerestük az ideális fényt és beállítást.
 

Mindeközben persze hangosan nevettünk és élveztük ezeket az új szerepeket, amikbe mindannyian kerültünk.
 
Egy feledhetetlen délután született a kihívásból, melynek végeredményét itt láthatjátok. Ezek után már egyáltalán nem bánom, ha jönnek a challengek, állunk elébe a stábommal! 

Köszönöm még egyszer ezt a fantasztikus élményt nekik, a kihívás ötletgazdájának, Ildikónak, kihívómnak, Nikinek, és Máriának, hogy mindezt itt is megoszthattam!
_______
Gercosz Heni sminkesként az alábbi asalon.hu munkákban működött közre:
Neked melyik korszak a kedvenced? - Barokk hangulat farsangra
On the Road to Christmas – Karácsonyi outfit az asalon.hu-tól
Traktorról a Vogue világába – asalon.hu csapatfotózás
Te mit viselsz, amikor repülsz? - Az asalon.hu vörös démonja
Te mit viselsz, amikor repülsz? - Az asalon.hu modern Hófehérkéje
Az életed a kifutód - Tavaszi outfit sorozat - 4. rész
Take the time - Tavaszi outfit sorozat - 3. rész
In the Mood for Love – Tavaszi outfit sorozatunk - 2. rész
Gogo in the Bride – Tavaszi outfit sorozatunk 1. rész
"Módfelett unalmas mindig ugyanannak lenni" - Michel Foucault
Provokálj a ruháddal, mint Derrida a szövegével
Azt mondták, Gadamer nem lányoknak való
Macskás harisnyás lány Kierkegaard olvasása után
„Ott vagyok, ahova jöttem” - Autós Style by asalon.hu

Saját oldala: https://www.facebook.com/henriettgercoszmakeup/
 Hasonló bejegyzések