Bezárás

Keresés

Bezárás

LÉGY TE IS CÍMLAPLÁNY! – #öltözzkiotthon különkiadás

Vanyovszki Mária

Öltözz ki otthon sorozatunkba húsvétra valami igazán különleges témát akartam. Nemcsak azért, mert erre a hétvégére valószínűleg mindenki magától is kiöltözne, hanem mert a húsvéti hagyományokhoz mindig is szorosan kapcsolódott a viselet.

A nagyböjti időszak után ilyenkor kerültek elő a látványos, színes ruhák, melyek vidékenként eltérő formában nemcsak a tavaszt idézték, de a női-férfi dinamikát is sokféle, játékos formában jelenítették meg. A későbbi, modernebb időkbe ebből legtöbbször csak annyi maradt fent, hogy húsvétra még az is igyekezett valamilyen új ruhadarabot szerezni magának, akinek erre vagy igénye, vagy kerete nem lett volna. Az új ruhával nemcsak az egyházi hagyományokat és az ünnepet tisztelték meg, hanem kapcsolódott hozzá a babona, mely szerint szerencsés, gazdag év vár ránk, ha húsvét napján új ruhát veszünk fel.

Gyerek és tinikoromban számomra ez volt a fashion week. A húsvéti misékre úgy készültem, mint valami divatbemutatóra, és az azt megelőző munkálatok is egy kapszulakollekció folyamatát idézték. Rajzokat készítettem, beszereztem az anyagokat, majd a szentjobbi varrónőket, szabókat hetekig dolgoztattam, mire olyan lett a ruha, kosztüm, szoknya vagy éppen nadrág, amilyennek megálmodtam.

Simonovics Ildikó régi korok divatlapjait megidéző kihívása igazi divatcsemege. A művészettörténész, szakmuzeológus, divatszakember régi Ez a divat magazinok címlapjait gyűjtötte össze és osztotta meg imspirációként az EGYKISPARIZS oldalon. Az ő kihívása folyamatos, viszont úgy gondolom, a húsvéti kiöltözős hagyományokat is betartva ezen a hétvégén érdemes mindenkinek időt és kreatív energiát szánni rá. A családtagok is élvezni fogják, biztos vagyok benne ;)
 

LÉGY TE IS EZ A DIVAT CÍMLAPLÁNY!
Válasszatok ki egy címlapot és készítsetek fotót annak inspirációjaként, majd töltsétek fel mind a kettőt megjelölve három embert, akit kihívtok a játékra!
Használjátok a következő tageket:
 #legyteiscimlaplany 
#ezadivat 
#karantendivat 
#egykisparizs
#öltözzkiotthon
#asalonbudapest
#stayhomestaychic


Ha mégsem sikerül a héten abszolválni a feladatot, később is bármikor csatlakozhattok. Kövessétek az EGYKISPARIZS oldalát, folyamatosan kerülnek fel új címlapok, így minden hétre, vagy akár minden napra lehet egy-egy kreatív összeállítást készíteni.

Ne feledjétek! Akármilyen zsúfolt és szerencsétlen állapotban is vagyunk, lehet, sőt kell időnként pár percet szánni arra, hogy felvegyünk valami jobb ruhát. Az ezzel járó szellemi, lelki, testi összeszedettség - ha csak percekre is -, kirángat a mindenféle nyomorult állapotokból. A fotókkal pedig örök emléket alkotunk, a megosztásokkal pedig egymást támogatjuk, inspiráljuk. 
 
Ilyen például Mengyán Eszter, Szatmári Judit és Süle Kati válasza a kihívásra:
 
 
 

___
Nyitóképen pedig maga a kihívó: Simonovics Ildikó

 

Válogatás a címlapokból:

 
Korábbi kihívásaink: 
Karanténparty - Az asalon #öltözzkiotthon kihívása - 3. rész
Az asalon #öltözzkiotthon kihívása - 2. rész: A randi
Az asalon #öltözzkiotthon kihívása - 1. rész: Glamour Gála



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek