Bezárás

Keresés

Bezárás

Idilli kollekció az Égei-tenger hullámaiból - ENIHORN 2017. tavasz/nyár

írta: Vanyovszki Mária

Nyolc éven át minden évben vitorláztam az Adrián. Bár a „tengerész” feladatokhoz való hozzájárulásom az esetek nagy többségében a „ne legyek útban” tevékenységében merült ki, azért volt részem izgalmakban. A dekken napozós, delfin bámulós, sunshine időtöltések közé néha bekerült egy-egy kemény vihar, akkora hullámokkal, amik a hajón úgy csaptak át a fejünk fölött, hogy biztonságban az volt igazán, aki hozzákötötte magát a hajó egy pontjához. Amikor a hajótest szinte már 90 fokos szögben dől be, és nemcsak az eső veri a hátad, de a hullámok is, akkor érzed igazán a természet erejét és a túlélés olyan élményével térsz vissza a fővárosi hétköznapokba, hogy szó szerint minden stresszt kimosott belőled a sós víz.

Így amikor most, nőnap előtt egy nappal Horn Enikő új kollekciója inspirációjáról kezdett nekünk mesélni, szemeim előtt azonnal megjelent törékeny alkata, amint az Égei-tengeren található Kükládok szigetvilága között navigáló hajón egyensúlyoz a szélben. Erre a vidékre ugyanis a folyton fújó, forró meltemi szél jellemző, amely néha még a rendszeres hajómenetrendeket is felborítja, akkora (5-6 méteres) hullámokat gerjeszt.
 

Egy ilyen erősen hullámzó, a gyakorlott férfi vitorlázókat is megdolgoztató hajóúton Enikő a túlélésre való koncentrálás mellett fejben már az új kollekcióját tervezte. Ilyenek vagyunk mi nők. Ahogyan a nőnap apropóján többek által megosztott egyik idézet is fogalmaz: egy nő mindenből valami nagyobbat, valami csodásabbat hoz létre (alapanyagokból finom ételt, lakásból otthont, spermából kisbabát), úgy ihlette meg a háborgó tenger Enikőt egy idilli, tavaszi-nyári kollekció megalkotására. A kikötőbe érve azonnal rajzolni kezdett, így született meg az aranyló emlékek, végtelen vizek, kalandok ihlette E N I H O R N 2017-es tavaszi/nyári táska és ruha kollekció, melyben a szezon minden színe és varázslata életre kel.
 


Az új kollekció darabjai tökéletes kiegészítők az urbánus, mégis lezser, kissé „matrózos” megjelenéshez. A praktikumot és nem utolsó sorban a könnyed eleganciát képviselik. Egyes darabokon megjelenik a márka összes eddigi kollekciójára jellemző virágminta. Az alkalmazott színek elsősorban a víz végtelenségét és szeszélyességét ragadják meg: főszerepbe kerül a sötét tengerkék, az égkék, az aprócska szigetekre jellemző homokszín és az aranyló ragyogás, de fellelhetőek a görög szigetvilágra oly jellemző murvafürt virág lilás, magentás, olykor pirosas tónusai is. A kék és fehér kombinációjából született tengerész stílus, valamint a márkára jellemző, élettel teli meggypiros és az örökérvényű, stílusosságban verhetetlen fekete is ismét életre kel.
 
Az E N I H O R N babák az új kollekció ruháiban

A 2017-es tavaszi/nyári szezont a márka egy új táska modellel, a LISANNE-nel ünnepli.
 
 
 
Az oldaltáska Grace Kelly kishúgáról kapta a nevét és követi is "nővére", a GRACE 3D-s vonalait – a négyféle változatban elérhető táska a kollekció egyik jellegzetes darabja, amely a modern és a klasszikus nőiességet egyaránt képviseli. A kétféle bőr kombinációjából született LISANNE Blueskyblue egyszerre kelti életre a tenger és az ég kékjét, a LISANNE Whiteblue - a fehér és a kék párosításával - a matróz-hangulatot idézi fel, valamint megtalálhatjuk az univerzális, fekete változatot, a LISANNE Black-et is a kollekcióban és a barokk ragyogást újraértelmező, az aranyszínű bőrt előkelő motívumokkal társító LISANNE Goldflowert.
 
 

A stílusosság, a trendi megjelenés és a praktikum másik valódi megtestesítője az E N I H O R N GOLDY Whiteblue, amely kék és fehér bőr találkozásából született – színében, nagyméretű, shopper fazonjában és könnyed eleganciájában a tavasz üdesége és a nyár lendülete köszön vissza.
 
 

A klasszikus és modern formák randevújából keletkezett, a jól záródó, szuper trendi hátizsák, a TEDDY is előtérbe kerül, többféle színkombinációban és virágminták életre keltőjeként. Egy hétvégi vitorlázáshoz, kiránduláshoz, de a hétköznapokban is tökéletes választás: hátunkra felvéve nem eshet le rólunk, minden belefér, amire egy nőnek csak szüksége lehet, és valódi bőr anyagának köszönhetően a tartóssága miatt sem kell aggódni.
 
 

Az E N I H O R N-nak nemcsak a táskái, de a ruhái is azonnal felismerhetőek erősen sajátos stílusukról. Ahogyan a táskáknál, úgy itt is a végtelen vizek és kalandok volt a fő ihlető. A darabokban együtt kel életre az urbánus és a tengerész hangulat: a klasszikus kék-fehér csíkok megjelennek többek közt a modern sikket megtestesítő LYNN MAY overálon, valamint a laza és a nőies stílusosság különleges kombinációjából született, mélykék maxiruha, a REESE HOOD kapucniján. Az örökérvényű fekete-fehér, geometrikus csíkminta is főszerepet kap, például a karcsúsított szabású LINDA MAY midiruhán.
 
 

Az E N I H O R N–ra jellemző virágminta a ruháknál is visszaköszön. A tavasz minden frissessége életre kel a ragyogó királykék, a pasztell finomságú virágminták és a derék vonalát hangsúlyozó, klasszikus nőiességet árasztó maxi fazon randevújából teremtett LUISE ruhán.
 
 
Az évszak frissessége, éteri színvarázslata jelenik meg hófehér alapon az ISABELLE FLORAL blézeren és a DITA midiruhán. A kollekció jellegzetes darabja a GISELLE FLORAL bomberkabát, amelynek divatos fazonja kifinomult, mályvaszínű virágokkal festett műbőr alapanyaggal párosul.
 
 

A nyár könnyed varázslatát idézi fel a légies szépségű, halmintás FAYE FISH blúz, valamint ismét megjelennek a márka kedvelt mintái, az épület-motívumok, ezúttal mediterrán hangulatban, a színpompás VICTORIA VIVACITY és az EIRA JOLLY szoknyákon.
 
 

Mint minden szezonban, a különleges hangulatokat életre keltő 2017-es tavaszi/nyári E N I H O R N táska és ruha kollekció is arra született, hogy még több színt és kalandot vigyen a napjainkba.
 
A kollekció képei:
 
Fotók: Ajkai Dávid
Modell: Szigeti Mónika
 

 
Címkék: 2017_ss



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek