Bezárás

Keresés

Bezárás

Öltözz a természet ruhájába! – Tomcsanyi 2020 ősz-tél

Vanyovszki Mária

Élénk színeiről és markáns képi világáról a Tomcsanyi márka ruháit messziről fel lehet ismerni.
 

És nem lehet nem szeretni!

 
A tervező úgy nyúl vissza a magyar közelmúlt öltözködési, kulturális és egyéb emlékeihez, úgy teremt ezekből kortalan divatot, hogy az a tiniktől a nyolcvanas korosztályig bárkit meg tud szólítani.
 
Dóra már akkor saját printekkel dolgozott, amikor ez még nemzetközi szinten sem volt ennyire trendi. Az egyedi mintázatok nagy mesterévé váló fiatal alkotó legutóbbi kollekcióiban szinte csak ilyen anyagokat használ, miközben nagy szerepet kap a fenntarthatóság és a bőrbarát, magas minőség.
 
A mostani, őszi-téli kollekció összeállításakor saját, gyerekkori emlékeihez nyúlt vissza.
 

Helyszín a téli Mátra.

A „magyar Alpokban” megélt táborok és túrák emlékei olyan mintákban elevenednek meg az öltözékeken, mint az itthon telelő madarak grafikus ábrázolásai, a hegycsúcsok, a szotyi, vagy a tölgyfalevél.
 
 
A természetes anyagokból készült darabok között megtalálhatóak a márkától ismert ikonikus fazonok, mint az ingruha vagy az overál, de a kényelmesebb, otthoni viseletre alkalmas összeállítások is.
 
 
A merész színek kavalkádjában ott vannak a piros, a kobaltkék, a sötétkék és a rózsaszín árnyalatai.
 
 
A divathét prezentációin a Tomcsanyi minden egyes öltözékéhez maszkot is adott a modelljeire.
 
 
Dóra ezzel határozottan felvállalta a járványhelyzet elején kialakult vitában adott állásfoglalását is. Akkor elsőkként vágtak bele a designer maszkok varrásába, amit sokan bíráltak miközben a márka részéről ez nemcsak egy fenntartható döntés volt, de a túlélés egyetlen eszköze is. A maszkok készítéséhez a szabászati hulladékanyagokat használták fel, és ez a munka segítette a kisvállalkozást ahhoz, hogy át tudják vészelni a nehéz időket. Pár héttel később a korábbi szezonok megmaradt anyagainak felhasználásával pizsamákat, köntösöket, hálóingeket kezdtek készíteni.
 
Ezek a tapasztalatok segítették Dórát abban az elhatározásában is, hogy a márkát három éven belül százszázalékosan fenntarthatóvá tegye. 
 
A divathéttel egy időben nyitott újra a The Garden Studio & Café, amit Dóra a gasztroszekcióért felelős Merve Ilgım Deprem-mel közösen működtet. A nemzetközi példákon ihletődött kezdeményezés egyszerre szolgálja a trendektől független, vagány design és a kulináris élvezetek rajongóit. A szemet gyönyörködtető kínálat nemcsak az előtérben található ruhákra érvényes, hanem az étlapról rendelhető török, vegetáriánus és vegán ételkülönlegességekre is.
 
Képek: HFDA
_____
 
Még több kép a divatprezentációról:
 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek