Bezárás

Keresés

Bezárás

Ruhatár egy életre – A stílus mágus Katti Zoób bemutatóján jártunk

Vanyovszki Mária

Abban most már egészen biztos vagyok, hogy a Katti Zoób Divatháznak hosszú távú szerződése van az égiekkel. Tavaly is akkora felhőszakadással indultunk neki az estének, a nagyszabású bemutató kezdése előtt viszont teljesen elvonultak a felhők, és a balatonfüredi Gyógy térre berendezett kifutón pazar látványban és feledhetetlen élményben volt részünk. (Akkori beszámolónk elérhető itt.)

Az idei előrejelzés még a tavalyinál is fenyegetőbbnek tűnt, így biztonsági játékosként az A Salon Budapest csapatával már a nyilvános főpróbára megérkeztünk. Aztán úgy alakult, hogy az időjárás nemcsak hogy kegyes volt a szervezőkhöz, de az égszakadás előszele, a tóparti, kavargó, felfrissült levegő és az alkonyi fények a show elem szerves részévé válva extra jelentéssel ruházták fel az esti bemutatót, ami a vihar előtt percekkel gyönyörűen le is zajlott.

A teret ezúttal egy varázslatosan zöldellő kertté alakították, ahol a 120 öltözékből álló, ezerarcú kollekció a mintegy 130 méter hosszan elnyúló, az egész parkot felölelő kifutón kelt életre.
 
 
 
A kulcsszó ezúttal a metamorfózis, a teljes átalakulás fogalma volt. Ezt idézte meg a kert, mint háttér, erre utalt az öltözékek változatossága, a műfajokkal, a stílusokkal való könnyed játék.
 
 
 
Harminc báli ruhát láthattunk a korábban bemutatott FINA kollekcióból is. Légies, kortárs szépségük ezúttal különböző vastagságú textíliákból, hol kabátanyagból, máskor chanel bukléból vagy éppen bőrből született újjá. A sziluettek anyagtól vagy mintától függően minden esetben más-más hangulatot keltettek, ami pedig ezt a finom elemekből összeállított rendszert összekötötte, az maga a kör motívum volt.
 
 
 
A koncentrikus vízkörök olykor kicsi, máskor nagy körökké alakulnak a kollekciók ruháin, a csík mintával való váltakozásuk olyan geometrikus játék, amely nemcsak az öltözéksor, de a show ritmusának is meghatározójává vált.
 
 
A metamorfózis végső jelképe a kollekció egyetlen organikus motívuma, a pillangó, amely - többek között - 60-as évek hangulatát idéző pasztell lila jaquard miniruha aranyló mintájában is életre kelt.
 
 
A ragyogó árnyalatok, köztük a víz, a Balaton titokzatos, jellegzetes kékeszöldjének pompáján túl, a klasszikus fekete-fehértől a nyugalmat árasztó terrakottáig, az előkelő eleganciájú grafitszürkétől a leheletfinom törtfehérig, színek sokarcú varázslata és formavariációk egész palettája bűvölte el a nézőket.
 
 

A nagy múltú, nemzetközi divatikon, John Walford által megrendezett, divatshow kifutóján ezen felül látszólag egymással ellentétben álló divatelemek találkozása és váratlan harmóniája is megvalósult, például a kortárs alapdarabok, mint a kabátok vagy dzsekik és a könnyed, báli ruhák kombinációiból.
 
 
Zoób Kati mesterien hozza össze az alkalmi selyemruhákat a hétköznapokra szóló, praktikus elegancia darabjaival, például a farmerből megálmodott ingruhával, vagy a kifinomult szövetkabátokkal.
 
 
 
 
 
Az öltözékeknek további különleges csavart adtak a kiegészítők, a múltat idéző vintage táskák. Imádtam! Nagymamámmal ilyenekkel jártunk templomba. Hímzett zsebkendőket, aprócska imakönyveket, és még ezerféle mindent tudott elővenni belőle.
 

A bemutatott ruhasorozat ezúttal is több szezonon ível át, közel egy év divatüzenetét előrejelezve. Maga az üzenet az egyes divatelemek, a stílusok és formák rafinált kombinálhatóságában is megfogalmazódik.
 
Személy szerint nekem az volt az érzésem, mintha egy igényes, érett nő hosszú évek alatt felépített ruhatárát látnám, melynek vannak ugyan eltérő évszakai, korszakai és stílusai, de közös az egységes, válogató szem, így minden darabja kortalan és időtálló, a tulajdonosa által egy életen át bármikor újra viselhető.

 
A Salon képeit készítette Nerpel Nikoletta (Nerpel Photogrpahy).
 
 
Összes képünk a bemutatóról:
 
 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek