Bezárás

Keresés

Bezárás

Törékeny fehérek és mély vörösek - Nora Sarman éteri bemutatója a divathéten

Vanyovszki Mária

A hazai menyasszonyok népszerű öltöztetője, Nora Sarman ezúttal is olyan alkalmi öltözéksort vonultatott fel, melynek éteri látványa magával ragadta a vasárnapi melegben is kitartó közönséget. Tömött sorokban ácsingóztunk, hogy együtt élhessük át a nőiség ünneplésének ezt a mindig oly kecses vonulását.
 
Szeretem, amikor a tervezők személye a bemutatókon felhangzó első zenei taktusokon is azonnal átjön, és ez Nóra show-ira mindig különösen igaz. Úgy idéz meg vágyott kultúrákat és tájakat, hogy a legszerényebb képzeletű szemlélő számára is eltűnik a szürke szőnyeg, leomlik a bordó függöny, és csak a nőt látja sétálni felhőkön, vizeken, szivárványon vagy éppen rózsaszirmokon.
 
 
   
Bár most is hangsúlyosak voltak a fehér darabok, melyek mindegyike mesés menyasszonyi viselet, ezúttal nagyobb teret kaptak a színek, különösen az októberben bemutatott tavaszi-nyári kollekcióhoz képest.
 
 
 
A menta, a púder, az ekrü, a törtfehér, az arany, a fekete, a bordó és a piros több árnyalata néha önállóan, máskor egymást kiegészítve és erősítve teremtették meg a mindig vágyott Nora Sarman hangulatot.
 
 
 
Nóra öltözékeit ezúttal sem kifejezett őszi-téli, szezonális daraboknak szánta. A klasszikus, francia sikket is megidéző vonalak csipkével, muszlinnal, selyemmel, tüllel modern formákba öntve, jól variálható, alkalmi, esti, vagy akár nappali viseletté állnak össze.
 
 
 
 
A szezon kihagyhatatlan darabjai a fehér nadrágkosztüm a Vecsei Zsófi-féle kék pomponnal, ill. a régi korokat idéző, kisgalléros, decens arany és fekete koktélruha.
 
 
 
 
A kétrétegű, mély vörös nagyestélyit pedig ezúttal einstandolom is a következő vörös szőnyeges vonulásomra. 
 
 
A fejdíszek Vecsei Millinery mesteri munkái.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
​ 
Fotók: Holecz Endre - BCEFW 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek