Bezárás

Keresés

Bezárás

Zsigmond Dora menswearZsigmond Dóra 2014-ben alapította férfi ruházati márkáját. A fiatal tehetség a Mod'Art divatiskolában tanult, diplomakollekcióját a magyar hagyományos öltözékek inspirálták.
 
Mind a vidéki, mind a budapesti életstílus nagy hatással van Dóra munkásságára, világlátására. A friss, előremutató ruhadarabokat Magyarország hagyományai és kulturális öröksége inspirálja, ugyanakkor tökéletesen illeszkednek a modern nagyvárosi stílusba.
 
Dóra nagy hangsúlyt fektet az alapinspiráció megtalálására és a témák mély feldolgozására. Az egyéni karakterek, a hétköznapi helyzetkomikumok, a szociográfiai problémákat boncolgató sorozatok, filmek, kiállítások, könyvek, dalok jelentik az inspiráló erőt Dóra számára. Az élet maga. A valóság és a képzelet határai és határtalanságai. Az individualitás.
 
A ZSIGMOND DORA m e n s w e a r esszenciája a hagyomány és a modernitás ellentétes energiáiból táplálkozik. Ez a játékos feszültség adja meg a ruhák dinamikáját, amelyek kimagasló minőségű anyagokból, odafigyeléssel, gondoskodással készülnek. A finom, nyers anyagok és hagyományos kézműves technikák otthonossá varázsolják a kollekciót, melegséget kölcsönözve annak, míg a formai megoldások, a szabás és a fazon maivá teszik a ruhákat. Így a vidék otthonossága és a nagyváros mozgalmassága egyszerre van jelen a kollekciók hangulatában. A márka támogatja az etikus divat elveit: a ruhák Dóra szülőfalujában, Alapon készülnek egy helyi fantasztikus szabó-varrónő, Juliska néni segítségével. A hagyományos kézműves technikákkal a tervező, Dóra egészíti ki a darabokat.
 
 
 Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

További tervezők