Bezárás

Keresés

Bezárás

A holnapod a tegnappal kezdődik! - Zsigmond Dóra menswear 2020. ősz-tél

Vanyovszki Mária

A fiatal tervező a Zsigmond Dora menswear márka indítása óta szülőfaluja, Alap község tradícióihoz nyúl vissza. A hagyományos kézműves technikák alkalmazása mellett a felhasznált anyagok is mindig szorosan kapcsolódnak a vidék kultúrájához.

A Deák Palotában, a BCEFW keretei között prezentált őszi-téli kollekciót már februárban volt szerencsém látni Milánóban. Dóra akkor mesélte, hogy a színes bársonykabátokat helyi asszonyok által viselt kendők, szoknyák anyagából készítette, melyek között vannak 60 éves darabok is. Mivel ezeket a különleges, fényes bársonyú öltözékeket ünnepekkor viselték, a márka nagyon megkímélt állapotban használhatta újra az anyagokat. 
 
 
A kék és a püspöklila ünnepi színeiben pompázó dzsekiket nemcsak férfiaknak, hanem hölgyeknek is bátran ajánlom viseletre. A ruhák mögötti történetek és tradíciók olyan plusz értékkel látják el Dóra darabjait, amiben egyszerre élhető meg az egyedi dizájn luxusa és a régi korok varázsa.
 

Miközben a RURAL EXPLORER karakterére felfűzött kollekció szorosan követi a márka hagyományőrző, letisztult vonalát, a korábbiaknál lényegesen erősebben és határozottabban építi be a forradalmi hangvételt.
 
 
Az „Inhale in the past, exhale the future” gondolatára ülteti fel a "STOP THE DESTRUCTION!" üzenetét, ami a korábbiaknál hangsúlyosabban irányítja a jelenre a figyelmet, és azonnali cselekvésre szólít fel.

Így jön be a márka technikai újítása: a THINDOWN® anyag használata. Az innovatív, természetes, mosható szövet nemcsak könnyed, meleg, légáteresztő és kiválóan szigetel, de természetesen környezetbarát is. Ennek a nemzetközileg szabadalmaztatott, Olaszországban előállított, újrahasznosított pehelynek köszönhetően a kabátok bélése vékonyabb, mely megkönnyíti a személyre szabott megoldások, az egyedi dizájnok megvalósítását.

Megalkuvás nélkül a teljes kollekció a környezettudatosságra épül fel. A további daraboknál ugyanis Dóra luxusmárkák felhalmozott, megsemmisítésre szánt készletét vette meg és dolgozta fel, ami garancia a magas minőségre is.
 
 
Zsigmond Dora menswear aktuális darabjai nemcsak mutatósak és modernek, de százszázalékban a fenntarthatóság jegyében készültek, elődeink tradíciói előtt fejet hajtva, a legmodernebb technikákkal kiegészítve.

Fotók: HFDA
_____
 
További képek a prezentációról:
 
 
Bakcstage képek:
 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek