Bezárás

Keresés

Bezárás

Hullámzásban a díszed - AGNESKOVACS: WAVE

Vanyovszki Mária

A divatházak és designer termékek állandó kihívása szezonról szezonra úgy megújulni, hogy közben a márka sajátos jegyeit is igyekeznek megőrizni. Egyszerre kell megfelelni a korábbi formai újításokba beleszerető törzsvásárlóknak, illetve haladni a trendekkel, amivel a stílusában csapongó, folyton újdonságra éhes vevőket lehet bevonzani.

Ezen a dilemmán egyensúlyoz az AGNESKOVACS is évek óta. Egy lapból ívelt, nagy sikerű formai vívmányait nem egyszerű újra meg újra megugrani úgy, hogy közben mindig van egy művészi önkifejezési igénye és eladni is szeretne.

Az idén 5. évébe lépő márka nőalakja „örök és megfejthetetlen”. Ereje kifinomultságában rejlik, megjelenését az izgalmas apró részletek teszik igazán emlékezetessé. Választásait nem a trendek határozzák meg, stílusa egyéni és ihletett.

Wave az AGNESKOVACS legfrissebb kollekciója, amelyet a természet megállíthatatlan ereje inspirált. A hullám szimbolizálja azt a mindent elsöprő energiát, amely évek alatt kivájja a sziklapartot és a kövekből apró kavicsokat morzsol. Mint szimbólum a hullám azt üzeni nekünk, hogy kitartó erővel képesek vagyunk bármire, felülemelkedhetünk bármilyen nehézségen.
 

A víz örökös hullámzása meditatív erővel bír. Akár elmerülünk látványában a parton állva, vagy átadva magunkat erejének ringatózunk rajta, a hullámok mozgása megnyugtató és segíti az elmélyülést.
 

Nem meglepő, hogy hangsúlyosan megjelenik a művészetben is: filmen és irodalomban éppúgy, mint a képzőművészetben és az építészetben. Az antik görög hullám motívumtól a japán Hokusai híres nyomatáig minden kultúrában felbukkan.
 

A Wave kollekció tervezésekor Ágnes visszanyúlt ezekhez az ábrázolásokhoz. Emellett szintén inspirálóan hatottak rá Theo Jansen kinetikus szobrai, amelyeket szélenergia mozgat. A parti szél hatására dinamikusan, hullámzó mozgással indulnak el, szinte életre kelnek „teremtményei”.
 

A kollekció letisztult táskáinak és a kiegészítőinek dinamikát a bőr visszahajlításával képzett hullámmotívum ad, amelyet kiemel a nappa és a velúr felületek kontrasztos találkozása. Újdonságként megjelenik a fából készült logó, amely lezárja a visszahajló formát. Az idei kollekcióban nagyobb hangsúlyt kaptak a kiegészítők; a kedvelt karkötők mellett most öv és napellenző is készült.
 

 
 
Kreditek:
Foto: Oleg Borisuk
Modell: Pintér Vivien / ICON
Stylist: Kiss Márk
Smink: Virág Zsófi
Haj: Gém Kitti / Close
 
________
 
Termékek:

 
Címkék: agneskovacsHírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló bejegyzések