Bezárás

Keresés

Bezárás

Hófödte csúcsok, míves táskák - AGNESKOVACS: Blanche

Az AGNESKOVACS márka története négy évvel ezelőtt indult el az ikonikus Pons kollekció bemutatásával. Azóta számos egyedi táska és kiegészítő került ki a műhelyből. A legutóbbi kollekcióval a márka visszatért a gyökereihez.

A Blanche fantázianéven a Budapest Central European Fashion Weeken debütált darabokat a magasba törő hegyek inspirálták.

A fenséget sugárzó hegyek minden kultúrában a csodálat tárgyai voltak és máig ihletői az emberi alkotásoknak az építészettől a költészetig. Az állandóság és a stabilitás ősi szimbólumai azt az örökérvényűséget testesítik meg, amelynek megteremtése az AGNESKOVACS célja is már a kezdetek óta.

Ez az időtlenség és nőies határozottság jellemzi az Blanche kollekció táskáit, amelyek különlegessége a kúp alakú formában és a hófedte ormokat idéző anyagváltásban rejlik.
 
 

Két különböző felület találkozik: a strukturált, préselt marhabőrre homogén felület terül rá, felidézve a hegycsúcsot beborító hósapkát.
 
 

Innen ered a kollekció neve is; a Blanche az örökösen hófedte Mont Blanc-ra utal, amit a helyiek “La Dame Blanche”-nak, azaz Fehér Hölgynek is hívnak. A hegycsúcs lenyűgöző szépsége felidézi a mértéktartóan sikkes francia nő alakját, akit mindenki meg akar hódítani. Az AGNESKOVACS nő ezt képviseli; a túlzásoktól mentes, mégis izgalmas eleganciát.
 
 

A Blanche kollekcióra jellemző anyagváltás által hangsúlyossá válik a táskák térbeli felépítése. Az alapot képző bőr és a ráterülő felső réteg együtt hajol a táska belseje felé, ezáltal kialakítva a táskák nyitódását. Az egymásra építkező és egymást erősítő rétegek struktúrája ismét az architekturális gondolkodás eredménye; az építészeti inspirációk jelentős szerepet kaptak a tervezés során.
 
 
A feszes formákat az új, csomózott vállpántok frissítik fel kiemelve a kollekcióra jellemző szofisztikált nőiességet.
A Blanche táskák fekete, pezsgő, illetve - limitált darabszámban - napsárga árnyalatban elérhetőek.
 
Teljes lookbook:
 

Kampányfotók: Oleg Borisuk
Styling: Kiss Márk
Model: Esti Laura / Visage/
Smink: Nemes Kinga
Haj: Zomborka Miska
 
Címkék: agneskovacsHasonló bejegyzések