Bezárás

Keresés

Bezárás

Ha esik, ha fúj, ha süt… Avagy a mindennapok ruhatárának bravúrja – Zagabo 2022. tavasz-nyár

Vanyovszki Mária

Szabó Gabriella praktikumra fókuszáló gondolkodását geometrikus látásmódjával ötvözve mindig egy sajátosan zagabos öltözéksort hoz össze, törzsvásárlói és új felfedezői nagy örömére.

Munkáira minden szezonban jellemző egy egyedi díszítési technika alkalmazása, idén a mozaikszerű betoldásokat hozta másképp vissza. A mintázathoz ugyanis az inspirációt saját termékei, a fenntarthatóság elvein, anyagmaradékokból kialakított, innovatív kiegészítők, a színes STRAPPS övek adták; az övek mozaikos látványához hasonlóan alakította az egyedi mintázatokat a tavaszi-nyári szezon darabjaiban.
 
 
Az öltözékeken alkalmazott betoldásokkal ugyanakkor olyan szemmel is játszott, hogy pl. a szoknyán megjelenő, oldalsó betét igény szerint slankítja is a sziluettet.
 
 
Az öltözéksor az AQUAROUGE nevet kapta, utalva a kollekciót meghatározó két markáns színre: a világoskékre és a bordóra. A két árnyalat kivételes együtthatása egy hosszabb kísérletezés eredményeként született meg, melyben ott a víz tisztasága és a bordó mély ábrándja.
 

A nadrágok szándékosan egy visszafogottabb színállásban készültek, klasszikus vonalvezetéssel, hogy a sokkal vibrálóbb és erősebb mintázatot mutató felsőkhöz jól passzoljanak
 
 
Az öltözéksor másik fontos eleme egy apró csíkos mintájú vászon anyag, kétféle csíkozással, amit változatosan kombinált a tervező egymással játszatva a két anyagot, vagy markáns színekkel kiemelve annak letisztultságát.
 
 
A letisztultabb látványt kedvelőknek a két anyag finom kontrasztját olyan alig látható játékokkal oldja meg, mint amikor a behúzott gomb készül a másik anyagból, vagy a kihajtónál jelenik meg az eltérő csíkozás.
 
 
Az ellentétek játéka megjelenik a vonalvezetésben, pl. a ruhánál, ami elölről egy elegáns zakót idéz, hátulról pedig a gumis hátmegoldással egy bomberdzsekit, ami lazaságot és könnyedséget visz a sziluettbe. A gumis megoldás több helyeken is megjelenik, a derékvonalak és a ujj zárások alakításánál.
 
 
 
Gabi nagy gondot fordít a szabásvonalak lehetőségeire, hogy aztán a különböző testalkatokhoz igény szerint tudják alakítani a ruhát, megvariálva egy mellvarrást, egy kihajtót, bőséget adni, ahol arra van igény, vagy éppen elvenni a szélességből, aki azt szeretné
 

A kollekció a brand-től már megszokott módon, kényelmes, egymással jól variálható és változatos szabásvonalakból kialakított darabokból áll. A pántos toptól, a földig érő szoknyán és zakóruhán át az esőkabátig, a szezon minden időjárási viszonylatára fel lehet készülve a zagabo nő.
 
 
___________
 
A teljes paletta:
Hasonló bejegyzések