Bezárás

Keresés

Bezárás

Harminc év, száz ruha, száz modell - Katti Zoób Balatonfüred, 2024

Vanyovszki Mária

Idén ünnepli működésének 30. évfordulóját a Katti Zoób divatház. Miután az év eleji fashion weeken már láthattunk egy kis ízelítőt az ünnepi darabokból, a nagyszabású, éves, balatonfüredi bemutatón száz ruhával ünnepelte száz modell és a divatház teljes csapata a mögöttük álló három évtizedet.

 

Úgy tűnik, a Katti Zoób divatház ezentúl minden évben ünnepel valamit. Tavaly volt 10. éve, hogy a divatház az aug. 20-ai ünnepkör jegyében, Balatonfüreden, szabad téren tartja a legszebb darabok éves seregszemléjét. A Magyarországon kivételesen nagyszabásúnak számító bemutató már hagyománnyá vált, ahogy az is, hogy legalább száz modell vonul végig az Anna Grand Hotel előtti Gyógy téren és a Blaha utcán.

Az elmúlt években számtalan szépséget és sok izgalmat láthattunk. Ami viszont sosem tett keresztbe, sőt inkább támogatta a show emelkedettségét, az az időjárás. A legnagyobb viharos előrejelzések ellenére is a balatonfüredi bemutatót mindig meg tudták tartani.

Így volt ez idén is.

A nyári zápor előszele is mintha csak játszani és szerepelni csatlakozott volna a modellek felvonulásához. A mellettem ülők szerint a szelet kötelező elemként lenne érdemes bevezetni minden divatshow-n, annyira jól illik a ruhák és a szépen befésült hajak közös táncához.

Különösen látványos volt ez idén, amikor a vonulást táncművészek előadása vezette fel.

Zoób Kati készítette ugyanis az idei Antonín Dvořák RUSZALKA előadás jelmezeit. Ennek megidézésére működtek együtt az előadás koreográfusával, Rafai-Vetési Adriennel, aki a balatonfüredi bemutatóra a táncművészekkel a bevezető és záró performanszt előkészítette.

 
 

A huszonnyolc méter selyem felhasználásával készült öltözékek látványosan vezették fel az anyagok és az emberi test játékának lehetőségeit. A táncosokat nemcsak a művészi mozdulatok és a szél támogatta a prezentálásban, a karjukat meghosszabbító nádpálca segítségével érték el a légies, földöntúli hatást.

 


Őket követte az ünnepi alkalomból ruhát bemutató száz hölgy, akik között ezúttal nemcsak fiatal modellek, de az Anna bál szépei, az eltelt 30 évben a márkával dolgozó, korábbi sztármodellek, anya-lánya párosok is felvonultak.

 
 

A főleg fekete-fehérbe álmodott ünnepi kollekció végigvezet az elmúlt 30 év ikonikus elemein: a logóból variált mintákon, a rózsa és a szamár motívumán és sok-sok kedvenc fazonon.

 
 
 

A divathéten is bemutatott ingruha például egy ilyen klasszikus, melynek vonalvezetését az ellentétek hangsúlyozásával emelték ki, a fehéret fekete csíkokkal, a feketét fehér csíkokkal.

 
 

Ennek a kettőségnek a harmóniájában készült el a legtöbb öltözék ellentétpárja.

 
 
 
 
 
 
 

A korábbi, víz ihlette, balatoni kollekció felidézésére az idei Anna Bál szépei színes, türkiz árnyalatú ruhákat viseltek.

 
 


A 30 év távlatának sokszínűségére reflektál az is, hogy a ruhákat mindenkire, személyre szabottan ráigazították. 

Ünnepe volt ez így nemcsak a divatmárkának, hanem a nők sokféleségének is:

Lehetsz magas, alacsony, keskeny vagy széles csípőjű, teltebb vagy visszafogottabb idomú, idős vagy fiatal, a méretedre és személyiségedre készült ruhában könnyebb elfogadni és megszeretni nemcsak a külsőd, a belsőd is!

 

_____

Képek: zsibi.com

 

Galéria: 


 




Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek