Bezárás

Keresés

Bezárás

Öltöztünk, vetkőztünk, fotóztunk – Outfit 2018 visszatekintő

Vanyovszki Mária

Év elején jelentette be outfit modellünk, Annavirág, hogy kiköltözik Londonba.

Így lett a "back to work" témára tervezett fotózásunk első, egyben utolsó olyan közös munkánk, melyet ketten stylingoltunk és együtt modellkedtünk. Aznap reggel még havazott, így mondanom sem kell, hogy Annavirággal majd szétfagytunk.
További fotók és részletek: Go Red! - Pirosban a munkában is
 
 
A márciusi anyagot két éjszaka fotóztuk be. Itt is közbeszólt az élet, férfi fotósunk ugyanis lebetegedett, így tervezett modellünk, Édua lett a fotós, sminkesként csatlakozott huga, Bogi pedig a modell. Nőnap éjszakáján aztán hármas powergirl csapatunknak olyan erős anyagot sikerült összehozni, hogy két bejegyzésre is futotta belőle: egy márciusi 15-ére és egy örök lázadóra.
 

Áprilisban két anyagot tettünk közzé, melyeknek annyi közük volt egymáshoz, hogy egyik sem asalon.hu Outfit bejegyzésnek indult, hanem két másik magazinban való közreműködés mellékterméke. A Képmás magazin számára készített interjúmhoz fotóztunk a Várhegyi Éva kalapszalonban, ill. a Max Factor felkérésére a dm magazinba készültek portrék rólam.
 
 

A májusban hazalátogató Annavirágot egyből elkaptam egy fotózásra. Utazós öltözékajánlónkban utaltunk az ő személyes történetére is, így lett a bejegyzés címe: Hamupipőke emigrál.
 
 
Júniusban márciusi anyagunk fotósa, Édua keresett meg, hogy egy pályázatra, melynek témája az arcnélküli portré, készítene képeket. Az actalan projekthez örömmel álltam modellt. Díjat ugyan nem nyertünk, de ezt az utolsó pillanatban, pár óra alatt összedobott anyagot mi nagyon megszerettük.
 

Júliusban három anyag is felkerült a divatportálra. Ebből egy volt tervezett, mégpedig az általam több mint 20 éve készített ruha újrafotózása.
 

A másik kettőt az élet adta: egy esős rádiós nap, és egy forró nyári éjszaka profi fotósok megörökítésében
 
 
Az augusztusi outfit anyagainkat egy Richard Alexander ruha inspirálta. Szeretem az összehangolt kontrasztokat, amikor egy öltözék egyszerre tűnik ki, miközben a viselő által valahogy mégis beidomul a környezetébe is. Így készült a piacozás, ill. a kutyasétáltatás.
 
 
Szeptemberi munkánk volt a csúcs. Ekkora csapattal még nem dolgoztunk az asalon.hu fotózásainak történetében. Ráadásul a résztvevők többsége most találkozott először, mégis olyan összehangolt csapatmunkával alkottunk, mintha egész életünkben ezt csináltuk volna együtt. Amikor a mérnök-közgazdász fotó-asszisztenskedik; az ismert zenész, frontember kezeli a fényeket; a kisgyerekes, kutyás, menedzser családanya werk videókat készít; a gyereke közben maga is kellékes és főkommentátor, míg a lazázó fiatal minden épp esedékes munkát bevállal a kutyasétáltatástól a gyerekkel való foglalkozásig. Mindeközben én pózolva igyekeztem a koncepcióm követését kézben tartani, mígnem majdnem elgázolt egy kamion. Képek és részletek: „Ott vagyok, ahova jöttem”
 
 
Októberben erre rá is pihentünk és új fotók helyett két nosztalgiázó anyagot mutattunk be, egyet a nemzetközi trendekre reagálva, egyet pedig 56-ra emlékezve.

Novemberben a Marie Claire Fashion Days-en készített outfit fotókból szemezgettünk, ahol Alma Vetlenyi zero waste ruháját viseltem egy az alkalomra készített Várhegyi Éva kalappal.
 
 
A decemberi anyagunk az idei outfit sorozat megkoronázása. Mikulás délutánján egy fotóstódióba bekuckózva készítettük azt a négy anyagot, melyeknek fekete-fehér világával az adventi várakozás hangulatát idéztük meg:

1 - Macskás harisnyás lány Kierkegaard olvasása után
2 - Azt mondták, Gadamer nem lányoknak való
3 - Provokálj a ruháddal, mint Derrida a szövegével
4 - "Módfelett unalmas mindig ugyanannak lenni" - Michel Foucault 
 
 
Voltak kalandok, élmények, de a lényeg, hogy közben sok új hazai márkát és magyar tervezői darabot sikerült olvasóinkkal megszerettetnünk.
 
__________________
Köszönet minden közreműködőnek!

Fotósok: Nerpel Nikoletta, Páczai Tamás, Dr. Kökény Gábor, Kiszner Édua, Vanyovszki József, Villaroel Hektor, Horváth Adrienne
Sminkesek: Gercosz Henriett, Kiszner Bogi
Modellek: Klausz Annavirág, Kiszner Bogi, Horváth Nóra
 
Jövőre folytatjuk!
 
_______________
MÉDIAAJÁNLAT



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek