Bezárás

Keresés

Bezárás

Ünnep a Mazel Tov-ban – Az AGNESKOVACS új kollekciója

Írta: Vanyovszki Mária

Szeretem az AGNESKOVACS sajtóreggeliket. A prémium kategóriájú táska márka csapata minden apró részletre figyelve mestere ugyanis az atmoszféra teremtésnek is. A Salon Budapest képviseletében tavaly tavasszal jártam először a Mazel Tov-ban. Akkor a LIÉ kollekciót mutatták be. Nemcsak a táskák finom vonalai, inspirációs háttere, de a mögötte álló, szívvel-lélekkel dolgozó csapat harmonikus együttműködése is magával ragadott.

Mindig öröm a meghívásuknak eleget tenni.

Ezúttal az új, tavaszi-nyári kollekció mély fekete és felhő kék darabjai olyan összhangban helyezkedtek el a Mazel Tov napsütötte udvarának terített asztalán, mintha ez lenne a legtermészetesebb kiállítóhely az ilyen táskák és kiegészítők számára.
 
 
A Silhouette darabjait a japán pagodatetők elemről elemre épülő és éles sarkokban találkozó szerkezete ihlette.
 
Kovács Ágnes, a tervező
 
A név arra a játékra utal, ahogyan a bőrlap a hajlítás során ezúttal a klasszikus sziluett megtörésével formálódik táskává.
 
 
A kampányképekben továbbvitték ezt a játékot, izgalmas térélményeket generálva, ahol az árnyéknak is majdnem olyan fontos szerepe van, mint az élő alaknak. Keretbe helyezi azt, kiemelve annak sziluettjét.
 
A tárgyak és emberek AGNESKOVACS hangulatban történő térbe való komponálását egy kisfilmben teljesítették ki.
 

Az Óbudai Gázgyár izgalmas terében férfi és nő úgy kerülgeti egymást, ahogyan az életben is történik velünk néha. Ezt a finom metaforát szépen ívelik a táskákról készült közeli képek, hogy aztán a két ember találkozását is a táskák egymáshoz koccanása tegye megtörténtté.
 
A Silhouette inspirációs háttere és formavilága révén párja a korábban bemutatott EAVES férfi kollekciónak, mely szintén megjelenik az image filmben.
A kapcsolódások mellett ugyanakkor az új kollekció erős, önálló karakter.
 
 
Újdonság a márka logójának elhelyezése, mely ezúttal nem nyomott mintaként, hanem egyféle ékszerként, fényes fém formájában jelenik meg a puha, nappa bőrön. A logó, Menyhárt Richárd ékszertervező, ötvösművész munkája.
 
 
 
Ahogyan Ági, a márka tervezője karakteres vonalait megőrizve szintet lép minden egyes kollekciójával, úgy formálódik körülötte a csapat teljes energiája.
 
Köller Dalma
 
Ezúttal fontosnak tartották a AGNESKOVACS táskát viselő nőalak leírását is: egyedi és lenyűgözően stílusos nő, aki értékeli a klasszikus vonalvezetés időtlenségét, de örömét leli a váratlan formai játékok esztétikájában (részletesen itt).
A sajtótájékoztató ünnep is volt egyben. Az apropót az adta, hogy a márka tavaly 30 millió forint értékű kockázati tőkebefektetést kapott a Széchenyi Tőkebefektetési Alaptól, melyet a további fejlesztésekhez és a külföldi terjeszkedés bővítéséhez használnak.
 
Dr. Dura Mónika
 
A találkozó ugyanakkor ünnepe volt a tavasznak, a természet ékei és az ember alkotta szépség találkozásának, a mindezt tiszteletben tartó és értékelő emberek őszinte örömének is.
 
A Salon képeit Nerpel Nikoletta, (Nerpel Photography) készítette.
 
Még több kép a sajtótájékoztatóról:
 
 
A kollekció képei:
 
 

 
Címkék: agneskovacs



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek