Bezárás

Keresés

Bezárás

« Vissza

A név kötelez! - Öltözz ki otthon Zoom fotózás főszerkesztő asszonyokkal

Könyves Dina

Bevallom, én az elmúlt időszakban kifejezetten jól elvoltam a kis „karanténomban”, egyedül. A leállt világ és a visszavonulás ideális atmoszférát teremtettek ahhoz a belső küzdelemhez, mely egy gyászból adódóan a lelkemben dúl.

Tévés munkám pörgésében egy pillanatra sem tudtam leállni évek óta. És bár imádom, ha állandó kihívásokban tarthatom a kreatív energiáimat, most végre jól esett a break, na!

Ebben az állapotban olvastam Méry barátnőm kihívását az asalon.hu-n: „Öltöztesd magad a könyvek világába!”

Van az az érzés, amikor a szikra rögtön lángra lobban és nem tudsz vele mit csinálni, égeti az agyad, amíg meg nem éled. Ez ilyen volt.

A megelőző napok apátiájából úgy rángatott ki, hogy magam is meglepődtem.

Talán azért is, mert a név kötelez?

Írtam is a főszerkesztő asszonynak (Méry), hogy micsoda koncepciót álmodtam meg. Pár nap múlva aztán bejelentkeztem nála, hogy ma van a nagy nap, ma bizony puccba vágom magam, és jó lenne, ha segítene fotózni. A város másik végéből!

Zene be, hajsütővas izzít, közben éreztem, ahogy kezdett visszatérni belém a lendület, az izgalom, hogy ma végre, újra alkothatok valamit.

Van egy helyes, kis teraszom a tetőre vezető lépcsővel, a hálószobából ide hordtam ki a könyveimet. A díszlet tökéletesítéséhez virágokat helyeztem köré, ezt követte a Buddha szobor, majd még a hangtál is…
 
 
Míg lőttem pár szelfit, Méry is előkerült, hogy készen áll, és összekapcsolódtunk a ZOOM-on.

Amikor Méry gyermeki izgatottságát megláttam, engem is magával ragadott az öröm, hogy valami olyat alkotunk, amit egyikünk sem csinált még soha.

Időm sem volt észhez térni, mert már hallottam, ahogy kattan a... Mi is?

Screenshooting!

 
„Dobd a hajad, húzd fel a lábad, tedd a kezed a térdedre” - Méry úgy instruált, mintha csak egy méterre lenne tőlem és kábé egész életében ezt csinálta volna. Kevesebb mint tíz perc alatt közel száz fotót készítettünk. 
 
 
 
 
 
Karantén életem legizgalmasabb percei voltak. Annyira szürreálisan jó, hogy a képekkel együtt az élmény is örökre belém égett.
 
 
______
Nyitókép: selfie
Többi: Vanyovszki Mária Zoom-on keresztül
 
Werkvideó szintén Zoomban:
 Hasonló bejegyzések