Bezárás

Keresés

Bezárás

Ki mondta, hogy az esküvői ruha csak egy alkalomra szólhat? - Nora Sarman 2021

Vanyovszki Mária

A járványhelyzet időszakos bezártságai és arctalan, maszkos mindennapjai között nagyobb szükségünk van a lelket melengető szépre, mint valaha. A divathétről készült beszámolónkban már nyújtottunk egy ízelítőt a Nora Sarman márka kollekciójából. Most megérkezett a teljes paletta.
 
A Nora Sarman legújabb kollekciója egyfajta összegzése lett a márka eddigi munkásságának.
 
Az elmúlt évek páratlan munkatempójában folyamatosan alakult, formálódott a brand saját világa. Idén a Nora Sarman csapatát nemcsak az évhez kapcsolódó rendkívüli kihívások dolgoztatták meg, de új showroomba is költöztek. A hatalmas mérföldkőként megélt változás is új lendületet adott a márkának: imádják a helyet, itt készültek a kampányképek is.
 
 
   
 
Az idei kollekció különlegessége, hogy az újdonságok mellett összegyűjtötték a legszebb, legklasszikusabb, "legnorasarmanosabb" ruhákat, de mindet új köntösbe varázsolták.
 
 

A Classy néven futó kollekció tele van olyan kétrészes, variálható öltözékekkel, melyek azoknak a modern menyasszonyoknak szólnak, akik már nem hagyományos ruhára vágynak. Egy finom eleganciával készült csipkefelső minden gardrób örök alapdarabja lehet. Felvehető nemcsak házassági évfordulóra, de minden olyan különleges eseményre, ahol ünneppé szeretnénk varázsolni a pillanatot.
 
  

Ezen elgondolás mentén a 9 féle pazar csipketopon és a 7 féle menyasszonyi szoknyán kívül nadrág és sort is készült a kollekcióba, amelyekből a személyiségünknek leginkább megfelelő menyasszonyi vagy alkalmi szettet állíthatjuk össze, amely nem csak egy napra szól.
 
 
 
A Nora Sarman esküvői ruhák természetes alapanyagokból készülnek, kényelmes pamutcsipkékből és éteri hernyóselyem muszlinból. Hímzett illúziótüll és relief-szerűen kiemelkedő guipure csipke díszítik a ruhákat. A pókhálóvékony alapból kézzel öltött levélkék, virágok emelkednek ki. 
 
 
 
A csipkék egy nagymúltú francia manufaktúrából származnak, így gyakran viszontlátjuk őket olyan neves divatházak kifutóin is, mint a Givenchy, Saint Laurent vagy Alexander McQueen.
 
 
 
A 2021-es kollekció kiegészítői a Vecsei Millinery gyönyörű fejdíszei mellett a Nóra és testvére, Réka nagymamájának menyasszonyi ruha szalonjából megmaradt fülbevalók és csipkekesztyűk. A menyasszonyi ruhákhoz kézzel készített, egyedi, csipkevirágokkal telehintett fátylakat is készítettek.
 
 
 
 
 

Az angyali fehér mellett az idei kollekcióban a márka életében újdonságnak számító merész színek jelennek meg az alkalmi ruhákban. A letisztult, egyszerű szabások rafinált megoldásokat rejtenek, az ókori világ lepelruhái mai ünnepi szettekben élednek újjá.
 
 
Az alkalmi ruha kollekciót néhány táska egészíti ki. A Piszli márka alkotója kézzel készítette a gyönyörű bőrtáskákat, melyeket galambok és hattyúk díszítenek.
 
 
 
 
Minden ruhából csak pár darab készül és a tervező minden egyes darab létrejöttében részt vesz. A harmadik generáció vezette családi manufaktúrának köszönhetően minden darab kézimunka eredménye, ily módon egyedi és megismételhetetlen – akárcsak az ünnep, amelynek alkalmára a ruha készül.
 
______________
Fotó: Tóth Kristóf
Modell: Baczay Dalma, VM Model
Smink és haj: Keserű Barbara
Fejdísz: Vecsei Millinery
Az ékszerek, cipők és csipkekesztyűk a családi archívumból vannak.
 
Teljes lookbook:
 
 
 Hasonló bejegyzések