Bezárás

Keresés

Bezárás

Süel és Rea – Élet és stílustörténet képekben és ruhákban

Vanyovszki Mária

Vannak emberek, akiknek ragyogó mivolta már az első találkozásnál akkora hatással van rám, hogy egy életre megjegyzem a pillanatot. Memorizálom a teljes öltözéket, rögzítem a mozdulatokat és mindent, amit mond. Két ilyen emberről is szól ez a mai történet.

Az egyik Csillag Zsuzsi, a Süel márka mindig lendületes és ellenállhatatlan kinézetű vezetője és tervezője, a másik pedig Rea Milla, a királynői szépségét a legbölcsebbek alázatával viselő fiatal modell. Öröm és megtiszteltetés, hogy évek óta ismerem őket és dolgozhatok velük.

Kettejük találkozásának látványos lenyomata a ”Kik vagyunk mi?” fotósorozat, melyben a Süel olyan ikonikus mintáit és fazonjait veszik sorra, amik az elmúlt több mint 25 évben alakultak, visszatértek és folyton megújultak: új fonalak, új színek, kis trükkök, nagy csavarok. A Süel mögött aktívan alkotó családi vállalkozás ugyanis mindent bevet, hogy a kötöttről alakított egyoldalú képet generációkon át formálja.

Ezúttal a modellválasztás, a styling és az egész koncepció egy újabb szemszögből láttatja a márka világát. Képekben elmesélt Süel történet, melynek megvalósítását komoly előkészületek előzték meg, kezdve a törzsvevők körében végzett felméréssel, a modell választással, és a negyedévszázad kötöttségeinek kilenc öltözékbe sűrített esszenciájával.

Zsuzsi amúgy is szereti a különleges fotóanyagokat. Ahogy egy korábbi interjúban mesélte: „Nem érdekel, hogy éppen aktuálisan mi a trend, ki a menő modell vagy celeb. Olyan emberekkel dolgozom, akikkel szeretek, akiket valamiért érdekesnek találok. A koncepciómhoz keresem a megfelelő arcot, úgy, hogy tudom, hogy neki is be fog jönni az adott elképzelés és szinte biztos, hogy elvállalja.”

Rea Milla kivételes modell. A lenyűgöző szépség és a királynői tartás mögött mély élettapasztalatok állnak. Olyan példakép ő, akit a kis családi vállalkozásból kinőtt, mostanra talán az egyik legnépszerűbbé vált magyar divatmárka büszkén emel negyedévszázados visszatekintőjének arcává és vele a márka nagykövetévé.

A koncepció része, hogy a fotósorozat kilenc napon át, egyenként mutat be egy-egy ikonikus darabot olyan kísérő leírással, mely betekintést ad a Süel alkotói folyamataiba. Az utolsó fotó a naptári ősz kezdetével, írásunk megjelenésével egy időben kerül a nyilvánosság elé. 

Az első egy alapdarab. Az egyszínű ruhák tipikus Süel kedvencek; Zsuzsi saját, állandó pörgésben töltött életvitele inspirálhatta ezt a viseletet, melyet a reggeli tanácstalan szekrénybambulás helyett csak magunkra kapunk, és szinte bármilyen lábbelivel és sokféle kiegészítővel kombinálhatjuk. Nekem egy királykék csodám van ebből a darabból, de már készülök egy zöldre is.
 
 
A másik, a kötöttel kapcsolatos tévhitek nagy rombolója, a nyári ruha. Tervezőként Zsuzsi kedvence az évszak, mert egyszerre jelent kihívást, ugyanakkor sokkal jobban elengedheti a fantáziáját a csábító csipkeminták és vibráló színek terén. Ennek a ruhának, ill. az intarzia mintának külön története is van, melyet a márka oldalán olvashattok.
 
 
A következő az utóbbi szezonok nagy slágerét, a szőrt/szőrmét idézi, szintén kötött formában. Az extrém színű, szőrös, pihe-puha pamut igazi fashion darab. Ebben aztán télen nyáron ellenállhatatlan party lányként lehet nyomulni. Ez a Süel termék az egyik leglátványosabb megnyilvánulása annak, mennyire korlátlanul bővíthető a fonal repertoár.
 
 
Az első Süel darab, amit életemben láttam, egy ilyen overál volt. Zsuzsival közös barátunk, a balerina és Pilates oktató Adrienne örök kedvence. Fogalmam sincs hány színben spájzolhatott be belőle, de hiába a többéves gyűjtemény, a Süel még mindig tudja csábítani újabb árnyalatokkal.
Jól kombinálható, kényelmes és vagány darab egyszerre.
 
 
A csipke sem maradhat ki a felsorolásból. Amióta létezik a márka, számtalan csipkekreáció született. A képen látható a „pók” fantázianevet viseli, Zsuzsi saját, első csipkeemlékeinek mintázata. Ruhában, pulcsiban, kardigánban vagy éppen egy Süel ujjban is megtalálható. Maxiruhában alkalmi viseletként is úgy állja meg a helyét, hogy a megfelelő színválasztással és kiegészítők kombinációjával felejthetetlen intrót produkálhatunk magunknak.
 
 
Bár a Süel ruhák nagy része gépeken készül formára kötve, tele vannak olyan apró, kézzel készült részletekkel, melyek érdekessé teszik a sima mintákat is. Egy kézi fonás, izgalmas rojtok, kövek, strasszok és máris igazán Süeles lesz az adott darab. Ilyen még a fonalak kevergetése, amikor a fantáziát szabadon eresztve különböző színes szálakból saját fonalakat készítenek.
 
 
Elképesztő szín és anyagkavalkádot tudnak produkálni minden évszakban. Jelenleg közel 180 színnel dolgoznak, amiket őrült változatossággal kevernek, csavarnak, ahogy az ihlet súgja. A változatosan hullámzó szemekből születő csíkos ruha az utóbbi évek egyik legnagyobb Süel slágere. Egy régi Süel pulóver újjászületése modern formában. A képen a mojito verzió hozzá passzoló kardigánnal.
 
 
Közben a tetőtől talpig kötöttségek évszaka is érkezik lassan, előbb az ősz, majd a tél, melyre egy ellenállhatatlan, meleg vörösbe burkolózó szettet mutatunk inspirációnak. Ruha helyett bátran kombinálható rövid ujjú top kardigánnal, pulóver szoknyával, a szivárvány minden árnyalatában. A kötött melegségével kevés anyag és forma tud versenyezni.
 
 
A sorozatot záró ruháról az Ötödik elem című film földöntúli hangú és szépségű énekesnője jutott eszembe. Az elképesztő szín, anyag és formakombináció úgy burkolja be viselőjét, a sállal kiegészítve egy olyan hatást kelt, hogy miközben az öltöztetés funkciójának tökéletesen eleget téve fed, véd, melegít, azon ugyanakkor dimenziókkal túllépve billen át a látvány az idézett földöntúli világba.
 

Látványos fotósorozat, kivételes emberek, rengeteg munkával teli múlt és ígéretes, lendületes jövő.

Süel és Rea!


Zsuzsival legutóbb májusban készítettünk interjút a Fashion Street-en lévő üzlet költözése apropóján. A lendület szemmel láthatólag azóta is töretlen: tegnap nyílt az újabb pop-up store a Mammutban, egy hét múlva pedig az Árkádban ünnepelhetünk egy újabb nagy nyitást.
 
_______________________
 
Fotókreditek:

Tervek és ötlet: Zsuzsanna Csillag
Asszisztens: Kerekes-Laczkó Ágnes
Fotó: David Ajkai Photography
Modell: Rea Milla - Avantage Models
Smink: Veronika Deák
Styling: Gabriella Parádi fashion stylist & illustrator
Haj: Klaudia Violetta Gál 
G3 STUDIO
 
Címkék: Süelkötött



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek