Bezárás

Keresés

Bezárás

Négyzet, szamár, flitter, piac – 25 éves a Katti Zoób Divatház

Vanyovszki Mária

„Sokszor ér a vád, hogy jó, jó, de hova veszi föl az ember; hogy nem lehet benne menni a piacra. Lehet benne menni a piacra, tessék!”
 
Zoób Kati a divatház 25 éves fennállását ünneplő kollekcióját a Hold utcai Belvárosi Piac terein vonultatta fel.
 
Már a nyári, balatonfüredi bemutatón is ott volt a hétköznapok hangulatának varázsa, amikor egy egész utca vált kifutóvá. A Budapest Central European Fashion Week első show-jaként szervezett esemény azonban egy újabb szintre emelte a Katti Zoób öltözékek lehetőségeit.
 
A fotók ezúttal kevésbé adják vissza a show élményét. Nem volt könnyű dolga a kollégáknak, de nem is a jó fotó volt a cél, hanem a jelenlét élménye. A bemutatóra akkora volt az érdeklődés, hogy a meghirdetett programot átszervezve kétszer is felvonultak a modellek.
 
 
A Katti Zoób márkától megszokott eklektikus öltözéksor egyszerre volt visszatekintés a múltba és előremutatás a jövőbe.
 
 
„Az elmúlt 25 év fontos alapanyagait beletettem ebbe a kollekcióba.” - mesélte a tervező.
 
 
A gazdag raktárral rendelkező divatház jellegzetessége, ahogyan keveri a régit az újjal, ezzel is rámutatva darabjainak időtállóságára, a folyamatosságra és a variálhatóságra.
 
 
A figyelmes szemlélő a márka szeretett logóját, a négyzetet is mindenhol megtalálhatta. A 25 év ünneplésének egyik ilyen játéka volt az a variációsor, ahogy a logóra utalva visszabontottak mindent négyzetre.
 
 
 
A másik a szamár motívum, ami pedig egy családi hagyományra vezethető vissza. A tervező ugyanis lánya születésnapjára minden évben készít egy kis szamarat. A divatház sokéves munkájának és szorgalmának jutalmaként a márka is megkapta a maga szamarát: a kockák és a csíkok sorában megjelenő állat alak egy francia festőművész munkája.
 
 
Mindez izgalmas játékban került össze az őszi-téli szezon trendszíneivel.
 
 
A Katti Zoób ruhák mindig nagyon mívesek, elegánsak, kortalanok és évszaktalanok, amiben ügyes csattanó volt még ezúttal a flitter pufidzseki.
 
 
Ahogy a tervező mesélte, az utóbbi időben felkapott ruhadarab már sokféle anyagból elkészült, de flitterből más még nem csinált, így azt mindenképpen ki akarta próbálni; ezzel utalva a divatnak arra az értékére is, ahogyan tele van humorral.
 
 
Egy divatbemutató élményének fontos kelléke minden esetben a zene. Zoób Kati páratlan érzékkel találja meg kollekcióihoz a maga muzsikáját.
 
 
A lépcsőfordulóban ültem, amikor Savages (Kürtössy  Nándor) You're My Chocolate című zenéjére megindultak a modellek. Azt a gyomorba és szívbemarkoló, földöntúli érzést küldöm szeretettel mindenkinek.
 
Képek: Peter Jordanoff
 
Teljes galéria: Zsibi 
 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek