Bezárás

Keresés

Bezárás

Téged mi tesz magabiztossá? – A SÜEL színes, kötött ruháinak ereje

Vanyovszki Mária

Ez a történet a nőkről szól. Lányokról és asszonyokról, akik kezükbe vették életük fonalát és egymást összekötve szövik szivárványos valóságukat. Pontosabban kötik.

És ha kötött, akkor Süel...


A hazai palettán egyedülálló múltú vállalkozás 34 éve töretlen lelkesedéssel ontja magából a színes kötöttségeket és közben a magyar valóság fontos szereplőjévé vált női közösségépítő programjaival is.
 
Csillag Zsuzsi, a családi vállalkozás örökmozgó megújítója szerint ugyanis:
 
„Csak azért nem létezhetsz, hogy eladj, értéket kell közvetíteni.”
Édesanyjával közös vállalkozásukban a színes, kötött ruhák végtelennek tűnő kínálata mellett folyamatosan adnak helyet olyan eseményeknek és kampányoknak, amikkel a nők egymást emelik.

Most, amikor a trendek ciklikus alakulásának köszönhetően, 20-30 év után újra mindenki kötöttet akar, megnéztük, mi történik a kötött misszióban nemzetközi szinten is élenjáró magyar brand háza táján.

A Süel gyártósora egész évben rendkívül aktív. Folyamatosan rukkolnak elő új, színes, kötött fazonokkal és fonalakkal, a téli szezon csúcspontján mégis mindig meg tudják lepni a vevőiket.

Legutóbb december elején a VIP vásárlóközönség élőben, a nagyközönség Facebook live-on követhette a kötött Süel újdonságok debütálását, amikről Zsuzsi így mesélt:
„Nagyon sok ötlet volt a fejemben az év folyamán. Szerettem volna végigmenni a technikailag különböző típusú kötötteken.”
 
 

A villám átöltözésben valószínűleg rekordot döntő bemutatón több, tematikus körben csodálhattuk meg, mennyi mindent tud a Süel a kötés technikáival elénk és ránk varázsolni.


HOME SWEATER HOME

A téli szezonra a Süel csapata megalkotta a tökéletes megoldást arra, hogy pihe-puha és látványos kötöttségeivel ne csak a testünket, hanem a lelkünket is melengesse, melyekről Zsuzsi így vall:
„Saját igényből születtek ezek a darabok. Miközben vágyom a kényelemre és a melegségre, szeretek otthon is csinosan, csajosan létezni. Ez más nőknek is igénye, és ennek kielégítésére készültek az új pulcsik, a garbók és egyéb funkcionális darabok.”
 

Kifejezetten vásárlói kérésre visszakerültek a mellények is:
„Miután sok irodában levették a fűtést, egyre többen vágytak a kötött mellényre, ami melegíti a derekat, jól alá lehet öltözni, felül mégis csinos, és tudsz benne kényelmesen dolgozni a gép előtt.”

A öltözékkör legnagyobb újdonsága a kötött nadrág volt:
„Imádom a szoknyákat és a ruhákat, de egy ideje zavart, hogy nincs Süel nadrágom, így erre a bemutatóra elkészültek a Süel nacik, amik azonnal el is fogytak.”
 
 
 

ALAPDARABOKAT MINDENKINEK

A Süel színes kötöttségeinek legnagyobb vonzereje a könnyű viselhetőség és a variálhatóság. A kötött márka színes alapdarabjai közepes vastagságú, kapszulába illeszthető, praktikus öltözékek, amik nagyon jól társíthatóak más ruhadarabokkal és kiegészítőkkel.
 
Számtalan színből válogathatunk, és sokféle módon viselhetjük őket. Egy-két kiegészítő variálásával egészen különböző alkalmakra könnyedén »átstylingolhatjuk« magunkat félúton az iroda és a színház között.

Az idei újdonságok között vannak a Gabi ruhák, ill. háromféle hosszban és egyre több színben elérhető az új kedvenc Mirci is, hogy mindenki megtalálhassa a sajátját.
 


PAMUT, VEGÁN, TERMÉSZETES

A 100%-os pamut termékek palettája is állandóan bővül a Süel kötött kínálatában. Egyre többen vágynak a természetességre, kifejezetten keresik a vegán termékeket, vagy allergiás okok miatt választják ezt a biztos megoldást. Miközben az igényeiknek megfelelő, jól kihasználható, csinos darabot kapnak, színben is nagy választékból lehet szemezgetni.
 


A ZÖLD, AMI MEGNYUGTAT

A következő kör színes öltözékei között nagy hangsúlyt kapott a zöld, aminek öt-hat különböző árnyalatában érkeztek a fazonok.
„Kifejezetten a nyugalmat akartuk ezzel a sorral megjeleníteni, amire az egész éves zaklatottság után mindannyian vágytunk.” - meséli az árnyalatok névadójaként is aktív Zsuzsi.
A fűzöld mellé így érkezett meg a béka, a farm, az abszint, a smaragd, és a fonalak variálásával folyamatosan új színkombinációkat is alkotnak.
 
 

RÓMAI VAKÁCIÓ

A bemutatót záró öltözéksorban Zsuzsi saját kreatív élményét jelenítette meg, amikor a Szent Péter Bazilika ihlető atmoszférájából egy különleges formát kiválasztva megalkotta a ruhák mintázatát:
„Ez a kollekció egy kis példa arra, hogy milyen apróságokból születhetnek nagy dolgok. Hogy miközben fókuszálsz magadra, miket figyelsz meg a körülötted lévő világban. Engem a római Szent Péter Bazilika teljesen lenyűgözött. A Presentation of Virgin Mary oltár egyik elemének különlegessége annyira megfogott, hogy abból alkottuk meg a fekete-fehér mintát, amit aztán több színben vittünk tovább. Idén ez volt a kollekció koronája.”
 
 
 


MINDENNEK VAN JELENTÉSE

A színek varázslatos ereje és a pszichénkre gyakorolt hatása évszázadok óta foglalkoztatja a művészeket és a terapeutákat. Az öltözködésben betöltött terápiás lehetőségekkel ehhez képest még mindig nem foglalkozunk eleget. Zsuzsi elkötelezett a színek terápiás hatását illetően, ezt tükrözik az általa alkotott, izgalmas fantázianevek is, amiket egy-egy szín sokféle árnyalatára kitalál.
Ahogy a saját piros-lila kedvencéről mesél, hamar kiderül, hogy a színkombinációk sem véletlen keverés eredményei.
Mindennek jelentése van: mit fejezek ki vele, hogyan hat a személyiségemre, mire figyelek a hatására, mit üzenek általa és így tovább.


FAZONOK ÉS A KOMFORTZÓNA

A meglévő fazonok alakítása mellett több újdonságot is felvonultattak. Sokak kedvencei lettek a kötött nadrágok, a derékhangsúlyos szoknyák, a kantárok, a hamis kardigánok és a szintén kötött, silderes sapik.
 
 

Az egész kollekcióban nagy hangsúlyt kapott a nők sokfélesége, a megújulás és a változás állandó lehetősége.
„Nem koncepcióm, hogy nagyon elvont, kreatív dolgokat alkossak, amit senki sem ért. Hordható darabokkal készülünk, amik között ugyanakkor mindig van egy kis extra, és ezekkel finoman edukáljuk a vásárlókat. Hogy nézd, itt van ez a kantár, próbáld ki, milyen ha felveszed egy garbóval, szoknyával vagy akár nadrággal. Szeretem megmutatni, hogy ami elsőre esetleg fura, mennyire jól működhet az alapruháinkkal, és így mindig egy kicsit magasabb fokra lépünk együtt.” - avat be Zsuzsi a hitvallásába.
 
 

„EGY MODERN MÁRKÁNAK FELADATA, HOGY ÜGYET KÉPVISELJEN.”


Az 54 színes, kötött öltözéket felvonultató, változatos korú és alkatú hölgyek között természetesen volt plus size és egy vásárló képviseletében senior modell is. A hölgy láthatóan nagyon élvezte a kifutót, pedig ez volt az első alkalom az életében.
 
 
 
 
A Süel nem ma kezdte a hétköznapi emberek szerepeltetését; a vásárlók a kommunikációnak régóta aktív szereplői.
„Ez most végre egy trend lett, de nálunk mindig is fontos volt - meséli Zsuzsi. - Öt, tíz, sőt már húsz éve is figyeltünk rá, hogy magunkon és a környezetünkben lévő embereken mutassuk be a ruháinkat.”

Zsuzsi számára lényeges, hogy a Süel felületein azok jelenjenek meg, akik tényleg viselik a márka kötött darabjait. A vevőknek szintén sokat jelent, hogy viszontlátják magukat a Süel felületein és így megismerik egymást is:
„Fontosnak tatrjuk, hogy a vevő tényleg azonosulni tudjon a márkával. Mi nők sokfélék vagyunk, és a Süelnél ezt sokféleséget mutatjuk meg.” 

Ez a hozzáállás teljesen szembe megy a közösségi média világával, ahol a képek nagy többsége alapján azt hihetjük, mindenki mindig tökéletesen néz ki, fantasztikus helyen él, egyfolytában nyaral, zen boldogságban létezik és milliárdos. Még ha tudjuk is, hogy ez mind nem lehet igaz, hajlamosak vagyunk elhinni. Ezt a szemléletet is formálja a Süel.
„Két éve van a Süel szombat sorozatunk, amikor csak vásárlói képeket osztunk meg. Ezek között sok kép nem tökéletes Insta sarokban, profi vagy félprofi fénnyel fotózott látványosság, hanem a valóságot mutatja. Egy dolgozó nőt, aki miután felkelt, a munkába indulás előtt még gyorsan lő egy szelfit a Süel öltözékében, amit aznap visel, és elküldi nekünk. Elkötelezettek vagyunk a valóság és a természetes nők bemutatásában, melynek révén a vásárlók egymást inspirálják és bátorítják.”


A kötött márka nemcsak öltözéket, hanem magabiztosságot ad kívül-belül.


A Süel régóta ismert a nők védelmezését és kiteljesedését támogató missziójáról. Saját kampányaik és programjaik mellett folyamatosan helyet adnak a vevői közösségből kikerülő kezdeményezéseknek is. A visszatérő vásárlók VIP csoportjában meghirdetett események között nemcsak a szépséggel, divattal, stylinggal, színtanácsadással, fotózással kapcsolatos programok vannak, hanem egyre több önismereti és egyéb tematikájú mentálhigiénés foglalkozás is.


HA KÖTÖTT, AKOR SÜEL

A 34 éve kötöttet gyártó vállalkozás 31 éve működik a Süel márkanév alatt; kifejezetten egyedülálló sikertörténet az övék. Különösen izgalmas ránézni azzal az információval, hogy száz-százalékban kötött ruhákkal foglalkoznak télen és nyáron is.

Hatalmas energiát fektettek a kötöttről kialakult tévhitek felülírásába. Nemcsak a közönséget edukálták, hanem a piacot is formálták minden olyan kampányukkal, amikor a kötött alternatív viselési lehetőségeire mutattak rá. Az elmúlt húsz év tevékenységei között ilyen volt például a kötött menyasszony, a kötéssel készült strandruha, fürdőruha vagy éppen partyszett.

Amikor azt mondod, hogy kötött ruha vagy pulóver, sokak számára azonnal a Süel neve jelenik meg. Amikor sokféle szín különböző árnyalataiból akarsz jól variálható, csajos öltözékeket szemezgetni, előbb-utóbb akkor is a Süelben fogsz kikötni.
 
 
 
 

A SZÁL, AMI ÖSSZEKÖT

A kötöttel kapcsolatos sztereotípiák sikeres rombolásával egyre távolabbi piacokra is eljutnak a színes termékek. Nem számít a távolság, a méret lehetőségek is rugalmasak, így könnyű online rendelni a világból bárhova. A hírnevet, ahogy Zsuzsi meséli, itt is egy-egy szál viszi tovább:
„Ez egy alulról építkező közösség, aminek köszönhetően nagyon stabil. Tulajdonképpen szájról szájra terjed a Süel híre. A nők egymást dicsérik, kérdezik, mi ez, honnan vette, mert ő is szeretne. Amikor egy vásárló rendel, oda ő húz egy szálat, ami aztán megállíthatatlanul terjed tovább.”
 
Miami
 
USA
 
Ausztrália
 
USA
 
Svédország
 
___________
suel.hu
facebook.com/suelknitwear
instagram.com/suelknitwear/
 

 
Címkék: Süelkötött



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek